10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE întrerupe plăţile pentru POSDRU

CE întrerupe plăţile pentru POSDRU

Ministerul Afacerilor Europene a primit, luni seara, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. "Nu este o surpriză, ministrul Orban anunţase acest lucru, iar scrisoarea oficială a fost primită", a spus Suciu. Reprezentanţa Comisiei Europene în România a anunţat, vineri, că Directorul general al DG pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din cadrul CE va emite o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs din POSDRU.
DG EMPL menţionează că, în Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficienţe se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel.
În conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficienţe duc la o întrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioadă maximă de 6 luni. Întreruperea termenului de plată nu afectează implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua să facă plăţi. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, că nu exclude să mai apară şi alte "accidente" de genul întreruperii de către Comisia Europeană a plăţilor pentru POSDRU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS