12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Deputaţii au votat, pe articole, imprescrptibilitatea omorului

Deputaţii au votat, pe articole, imprescrptibilitatea omorului

Deputaţii au adoptat, azi, pe articole, iniţiativa legislativă de modificare a Codului Penal prin care se reglementează imprescriptibilitatea infracţiunii de omor, informează NewsIn.
În cadrul dezbaterilor, deputatul PDL Sever Voinescu a precizat că România era printre puţinele state menbre ale UE care aplicau prescriptibilitatea infracţiunilor de omor. Punctul de vedere al democrat-liberalului, a fost susţinut şi de ceilalţi reprezentaţi ai grupurilor parlamentare ale Coaliţiei.
După ce a fost votat pe articole, proiectul nu a mai fost supus votului final. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest acest act normativ.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis luni, în unanimitate, să introducă imprescriptibilitatea omorului în Codul penal, adoptând un raport favorabil iniţiativei legislative a Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu.
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a primit luni o solicitare din partea lui Traian Băsescu prin care cere supunerea spre adoptare cât mai rapidă a unei iniţiative legislative demarată de PDL care stabileşte imprescriptibilitatea răspunderii penale şi a executării pedepsei în cazul omorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS