5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, exclus definitiv

Solomon, exclus definitiv

Edilul Craiovei se poate înscrie acum liniştit în UNPR, după ce a fost dat afară din PDL în Sâmbăta Morţilor

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, poate răsufla uşurat. El a fost exclus definitiv din PDL sâmbătă, prin votul unanim al celor 459 de delegaţi de la Consiliul de Coordonare Judeţean Dolj al acestui partid. Acum, edilul Craiovei poate să-şi înregistreze adeziunea la UNPR, partid care, chiar înainte de a-l avea membru, i-a oferit funcţiile de vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei doljene.
Consiliul de Coordonare Judeţean Dolj al PDL a mai validat în şedinţa de sâmbătă, tot prin vot unanim, şi excluderea din partid a celor şase consilieri locali craioveni care n-au susţinut amendamentele PDL la bugetul municipal. Este vorba despre viceprimarul Teodor Sas, Gheorghe Albăstroiu, Dorel Marinescu (vicepreşedinte al PDL Craiova), Radu Marin, Constantin Ursu şi Iulian Ştefănescu, care au fost descrişi de la tribuna acestui for judeţean drept „complotişti“ şi „dezertori“ de către consilierul local Nicolae Marinescu, sau drept „trădători care au pactizat cu inamicul“ de un alt consilier local, Dan Cherciu.
„Preferăm să avem mai puţini consilieri în Consiliul Local Craiova, dar să fie cinstiţi şi corecţi, decât să facem tot felul de înţelegeri şi blaturi“, a explicat de la tribună preşedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu.

Fără Berceanu şi Vişan

La aceeaşi şedinţă a Consiliului de Coordonare Judeţean Dolj au fost prezentate şi listele cu cei care şi-au manifestat interesul de a candida pentru un post de parlamentar sau de consilier judeţean la alegerile din acest an.
Pentru Consiliul Judeţean Dolj s-au înscris, pe lângă consilierii judeţeni actuali ai PDL, şi alţii precum Mihai Soare, preşedintele Casei de Sănătate Dolj, Cătălin Mohora, inspector-şef la Inspectoratul de Muncă Dolj, Nichi Motoi, directorul Direcţiei Regionale de Poştă, Adrian Marius Traşcă, şeful de cabinet al actualului prefect de Dolj.
Cele mai mari surprize sunt însă pe lista candidaţilor la parlament, de pe care lipsesc preşedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, care a anunţat de mai multă vreme că e posibil să nu-şi mai depună candidatura, dar şi deputatul Gelu Vişan, a cărui candidatură a fost respinsă de Biroul Permanent Judeţean al PDL, pe motiv că n-a mai trecut pe la partid şi nu şi-a mai plătit cotizaţia de un an.
Un alt mare absent de pe aceste liste este fostul prefect de Dolj, Eugen Georgescu, despre care într-o perioadă se spunea că va fi candidatul acestui partid la scrutinul pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Dolj. Pentru acest post, însă, va candida actualul prefect de Dolj, Nicolae Giugea, după cum a anunţat sâmbătă secretarul general al PDL Dolj, Ştefan Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS