13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect pentru modificarea legislaţiei rutiere, în dezbatere publică

Proiect pentru modificarea legislaţiei rutiere, în dezbatere publică

Legislaţia pentru obţinerea permisului de conducere şi pentru circulaţia pe drumurile publice ar putea fi modificată, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru adoptarea Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020, lansat în dezbatere publică. Potrivit rtv.net, printre modificările propuse în strategie se numără crearea cadrului legislativ necesar în vederea introducerii permisului provizoriu de conducere, printr-un program de obţinere graduală a permisului de conducere. Permisul provizoriu de conducere, valabil numai pe teritoriul României, va fi premergător obţinerii permisului de conducere şi va impune anumite restricţii pentru conducătorul auto. 
De asemenea, se doreşte introducerea permisului de conducere pentru mopede, reducerea duratei de valabilitate a permisului începând cu o anumită vârstă, obligativitatea absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere, interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar şi interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale.
Acestea sunt doar principii care apar în Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020. Chiar şi după adoptarea hotărârii de guvern care aprobă această strategie, este nevoie de modificarea legislaţiei specifice în domeniul rutier pentru ca prevederile de mai sus să intre în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS