10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Săptămâna aceasta, Craiova are o ofertă considerabilă de evenimente. Concerte pentru
toate gusturile, piese de teatru sau expoziţii inedite, toate aşteaptă să le descoperiţi.

Astăzi, Tudor Gheorghe v-a pregătit un concert extraordinar, susţinut la standardele cu care v-aţi obişnuit deja din partea îndrăgitului oltean. În postura de „Rapsod şi lăutar“, el îi va întâmpina pe craioveni în Sala „Amza Pellea“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, începând cu ora 19.00. Pentru 75 de lei, lecţia de muzică şi de istorie este garantată!

Fosile în expoziţie

Aţi fost vreodată curioşi să vedeţi ce fiinţe minunate au fost descoperite pe teritoriul Olteniei? Ei bine, Muzeul Olteniei din Craiova, prin Secţia de Ştiinţe ale Naturii, vă invită, începând cu 22 februarie, la o expoziţie permanentă. Sub numele „Oltenia Terra-Fossilis“, ea reuneşte 650 de fosile pe o suprafaţă de aproximativ 130 de metri pătraţi. Este o ocazie specială de întâlnire cu fosile spectaculoase din Oltenia, precum mastodontul de la Stoina, ursul de peşteră de la Baia de Fier sau elefanţii de la Leu.  23 februarie prilejuieşte o întâlnire muzicală cu Emeric Imre Trio. Cu o seară înainte de Dragobete, începând cu ora 22.00, muzica folk va răsuna în Irish Way Pub, într-un cadru intim şi o atmosferă călduroasă. Dacă nu vreţi să rataţi concertul, puneţi deoparte 15 lei şi sunaţi la 0762.143.528 pentru rezervări. Dar repede, căci locurile sunt doar în număr de 70.

Cucuie în frunte? Nu, artă!

Iubitorii de teatru neconvenţional nu trebuie să se îngrijoreze. Pentru ei, de Dragobete, Cafe-Teatru Play a pregătit altceva: 60 de minute de „Cucuienfrunte“, un spectacol marca Teatrul LUNI de la Green Hours. Radu Iacoban și Tudor Aron Istodor vă aşteaptă, aşadar, la ora 20.00, să gustaţi dintr-o satiră dură la adresa societăţii româneşti. Biletul costă zece lei, iar rezervările pot fi făcute la 0753.TEATRU(832.878).
Şi, pentru ca săptămâna să se încheie tot în tonuri muzicale, aşa cum a şi început, acelaşi Cafe-Teatru Play v-a aranjat o întâlnire cu băieţii de la The Amsterdams. Deci, sâmbătă, pe 25 februarie, de la 21.30, în schimbul a 15 lei, trupa de rock alternativ din Bucureşti, plimbată prin ţări precum Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa sau Italia, vă aşteaptă să vă (în)cânte. Pentru rezervări, reţineţi numărul de telefon: 0722.217.866. O săptămână frumoasă! Program prezentat cu sprijinul craiova.ro (www.craiova.ro/evenimente).
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS