8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon: Deszăpezire jos pălăria!

Solomon: Deszăpezire jos pălăria!

Primarul Antonie Solomon i-a lăudat ieri pe cei care s-au ocupat de deszăpezirea oraşului, spunând că au lucrat „ca la carte“

Edilul Craiovei s-a arătat mulţumit de modul în care a fost deszăpezit oraşul. Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, primarul Antonie Solomon a avut numai cuvinte de laudă atât pentru cei care au muncit efectiv la deszăpezire – fie ei angajaţi la Salubritate sau la Delta ACM ’93 -, cât şi pentru directorii din primărie care au coordonat şi controlat activitatea utilajelor.

„De trei săptămâni a fost o luptă continuă“

„Deszăpezirea a fost făcută ca la carte, fiindcă au fost implicaţi oameni cu experienţă, care lucrează în primărie de peste 20 de ani şi s-au luptat mult cu fenomenele meteorologice periculoase. Ca preşedinte al Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, mi‑am făcut datoria – am fost prezent pe străzi, pe alei, am fost prezent şi la periferia oraşului, pentru a vedea cum merge deszăpezirea. Dar iarna asta a fost extrem de grea. Pentru noi, de trei săptămâni, mai precis din 24 ianuarie, de la ora 18.30, de când a început să ningă, a fost o luptă continuă“, a declarat ieri primarul Solomon.
Edilul a avut cuvinte de laudă la adresa angajaţilor Companiei de Apă „Oltenia“, care ar fi ieşit în mod voluntar să ajute zilele trecute la curăţarea de omăt a străzilor din zona centrală, dar şi pentru deţinuţii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri, care au ajutat şi ei la deszăpezire.
„Iată că există şi oameni care vor să ajute comunitatea fără să ceară bani, ceea ce dovedeşte că spiritul civic nu s-a atrofiat în oraşul nostru“, a spus Solomon.
Primarul Craiovei i-a rugat pe cetăţeni să privească operaţiunile de deszăpezire, aşa cum s-au desfăşurat ele, prin prisma cantităţilor enorme de zăpadă care au căzut într-un timp deosebit de scurt: „Au fost zăpezi de peste 60 cm, asta înseamnă 50 l/mp. Aş fi preferat să fie şi de un metru, dar pe ogoarele judeţului, iar în Craiova să fie mai puţină. Însă, Dumnezeu nu ne-a cruţat nici pe noi. Totuşi, a fost un pic mai bine faţă de alte localităţi, pentru că n-a fost viscol. S-a lucrat din plin cu 40-45 de utilaje în permanenţă. Mai cădeau două-trei-patru, le luau altele locul. Asta se întâmplă în Craiova zi şi noapte, de trei săptămâni. Deci, pentru toţi cei care s-au ocupat de deszăpezirea Craiovei, jos pălăria şi un sincer «Bravo!». Acum, craiovenii urmează să aprecieze dacă eforturile noastre au fost pozitive sau doar vorbe goale“.

„Sper ca într-o săptămână să cărăm toată zăpada“

Deocamdată, ninsorile au încetat. „Acum, lucrurile par să reintre în normal. Sper ca într-o săptămână să cărăm toată zăpada care există pe marile bulevarde şi pe străzile principale ale Craiovei. Noapte de noapte vor fi peste 50 de utilaje care vor face acest lucru. Transportarea zăpezii a început deja de câteva nopţi“, a anunţat primarul.
Edilul Craiovei este conştient şi de pericolul inundaţiilor care pot să apară mai ales în zonele din oraş unde nu există canalizare: „Sper să n-avem probleme cu inundaţii prin cartierele periferice ale Craiovei – mă gândesc la Romaneşti, la zona străzii Bucura, la Brestei, la toate străduţele acelea care n-au fost prinse până acum în programul de canalizare“.
La conferinţa de presă de ieri, primarul Solomon i-a rugat pe ziarişti să nu fie întrebat de costul deszăpezirii, „pentru că nu ştiu să vi-l spun“, dar că acesta a fost estimat şi prins în buget. „Bănuiesc că aceste estimări au fost date peste cap de ninsorile din ultimele trei săptămâni, dar vă asigur că facturile vor fi verificate cu mare atenţie înainte de a fi achitate. Au fost şi situaţii când ei (n.r. – angajaţii primăriei) şi-au notat unde n-au găsit deszăpezit, le-au tăiat din ore, probabil şi din salarii, celor care trebuia să se ocupe de deszăpezit. O să analizăm în amănunt situaţia, dar asta atunci când vom vedea că am scăpat de pericole“, a spus Antonie Solomon. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS