15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de urgenţă la Prefectura judeţului Mehedinţi

Stare de urgenţă la Prefectura judeţului Mehedinţi

Aseară, la ora 18.00, județul Mehedinți a intrat sub incidența codului portocaliu de vreme rea. Autorităţile au anunţat că vin cele mai grele zile ale acestei ierni, sunt așteptate căderi abundente de zăpadă şi viscol care pot îngropa localităţile, iar Dunărea creează cele mai mari probleme. În gheața de pe fluviu sunt prinse 82 de nave cu tot cu echipaj pe malul românesc, şi 40 pe malul sârbesc. Autorităţile portuare au cerut sprijin guvernului României cu 50 de tone de motorină pentru a fi alimentat un spărgător de mare tonaj pentru a ajunge la nave.
Din cauza căderilor masive de zăpadă s-a luat hotărârea ca în judeţul Mehedinţi toate şcolile să fie închise  azi şi mâine.
La intrare şi la ieşire din județ, toate tirurile şi maşinile care nu au lanţuri nu vor mai avea voie să circule.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu valabil până pe 14.02.2012, ora 14.00, conform căreia vor fi ninsori abundente, iar vântul va avea intensificări de până la 55 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă, care va depăși local 30 cm şi izolat 50 cm.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS