17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePături şi alimente pentru familiile care au rămas izolate

Pături şi alimente pentru familiile care au rămas izolate

Mai multe familii din zonele rurale din Dolj au rămas izolate din cauza zăpezii şi a viscolului. Pentru a le ajuta, World Vision derulează în această perioadă o campanie în cadrul căreia distribuie ajutoare de urgenţă constând în pături şi alimente ce acoperă necesităţile de hrană pentru şapte zile. Potrivit informaţiilor primite de la World Vision România – Biroul Zonal Craiova, în Dolj au fost identificate 65 de familii vulnerabile, în care se află aproximativ 185 de copii. Acestea provin din 11 comunităţi partenere World Vision – Breasta, Predeşti, Pleşoi, Carpen, Brabova, Cernăteşti, Vârvor, Braloştiţa, Sopot, Scaieşti, Coțofenii din Dos. „În județul Dolj, temperaturile au fost scăzute în ultimele două săptămâni și multe familii au de suferit. Accesul la apă este îngreunat, iar rezerva de alimente este redusă . Am luat legătura cu autorităţile locale din comunele în care derulăm proiecte şi au fost identificate familiile cele mai vulnerabile, care aveau nevoie de un sprijin urgent“, a spus Cristina Bălănescu, manager zonal World Vision România – Biroul Zonal Craiova. Ajutoarele de urgenţă vor fi acordate familiilor cu copii mici sau persoanelor care se află în zone izolate şi sunt în evidenţa asistenţei sociale ca având venituri foarte mici.

„Fiecare pachet distribuit poate salva o viaţă!“

Locuitorii din Dolj au început să primească ajutoare încă de miercuri. Primii care au fost vizitaţi de reprezentanţii World Vision au fost locuitorii din comuna Vârvor. Distribuirea ajutoarelor a continuat însă ieri, în comunele Carpen, Brabova, Pleşoi, Cernătești, Sopot, iar în zielele următoare vor fi distribuite şi în celelalte comune. Acţiuni similare celei din Dolj mai au loc în judeţele Vaslui şi Ialomiţa, unde situaţia e critică, în Cluj, Constanţa şi Vâlcea. În toate aceste zone au fost identificate peste 2.500 de persoane aflate în situaţie de risc, printre care și copii.
Pentru a suplimenta ajutorul acordat în aceste zile celor aflaţi într-o situaţie de urgenţă, World Vision face un apel la solidaritate.
„Este important să ne ajutăm unii pe alţii. Acum este momentul să facem ceva pentru cei aflaţi într-o situaţie de urgenţă, copii, bătrâni şi persoanele vulnerabile. Noi, World Vision România, facem un apel la solidaritate. Fiecare pachet distribuit poate salva o viaţă!“, se arată într-un comunicat emis de World Vision România. Cei care vor să se alăture campaniei şi să dea o mână de ajutor pot dona on-line la www.worldvision.ro/apel-de-urgenta.php câte 80 de lei pentru un pachet destinat unei persoane şi 320 de lei pentru o familie de patru persoane. De asemenea, se pot dona 5 euro apelând numărul de telefon 0900 900 090 sau 10 euro, apelând 0900 900 092 (numere apelabile doar în reţeaua Romtelecom). Se pot face donaţii şi în conturile în lei:

RO52 CITI 0000 0008 2502 4026 – deschis la CITIBANK SA
RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 – deschis la RAIFFEISEN BANK – AGENTIA PIPERA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS