14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii doljeni în slujba cetăţenilor

Poliţiştii doljeni în slujba cetăţenilor

Poliţiştii doljeni s-au implicat şi au fost aproape de toţi participanţii la trafic, desfăşurând multiple activităţi pentru a menţine un trafic rutier sigur în condiţii de iarnă. 
În Dolj au fost constituite 19 filtre rutiere fixe care acţionează la intrările şi ieşirile din municipiile şi oraşele judeţului, tocmai pentru ca perticipanţii la trafic să fie informaţi cu privire la starea drumului şi a condiţiilor de trafic.
Zilnic, pe fiecare schimb, în cele 19 filtre fixe şi în cele 16 patrule intermediare acţionează 150 de poliţişti, dintre care 127 de la formaţiunile de ordine publică şi 23 de la formaţiunile de poliţie rutieră. De asemenea, fiind folosite în executarea atribuţiilor de serviciu 68 autospeciale.
Efectivele au acţionat împreună cu reprezentanţi de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier şi Registrul Auto Român şi Secţia Drumuri Naţionale, care de asemenea au sprijinit activitatea cu 10 autovehicule.
Poliţiştii au venit în ajutor cu informaţii utile şi cu sfaturi concrete, fiind astfel prevenite evenimentele rutiere, în această perioadă neînregistrându-se accidente de circulaţie.
Începând de vineri, prin grija conducerii inspectoratului, poliţiştii de la formaţiunile de ordine publică şi poliţie rutieră, care îşi desfăşoară serviciul în filtre, primesc ceai fierbinte având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă. Aceasta constituie una dintre măsurile privind menţinerea stării de sănătate a poliţiştilor de la aceste formaţiuni.
Astfel de activităţi vor continua pe toată perioada sezonului rece în care temperaturile sunt extreme, fiind desfăşurate şi la nivelul celorlalte subunităţi ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.
Poliţiştii îi atenţionează pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).
Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS