11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecuperatorii Termoficării se întorc

Recuperatorii Termoficării se întorc

Furnizorul de căldură al oraşului, Regia Autonomă de Termoficare (RATf) Craiova, reia „vânătoarea“ debitorilor. Angajaţii Termoficării şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari vor bate la uşa restanţierilor.

Începând din această săptămână, Termoficarea a solicitat asociaţiilor de proprietari cu datorii mari să vină cu soluţii pentru recuperarea restanţelor. Luni au fost chemate la discuţii primele zece asociaţii, care înregistrează cele mai mari debite către furnizorul de energie termică. Între acestea, Asociaţiile 14 Romanescu, 7 și 9, toate  trei din cartierul 1 Mai, Asociaţiile 3 Nicolae Titulescu, 10 şi 7 Rovine, 23 Calea Bucureşti, 9 Craioviţa, 9 George Enescu şi 24 Craioviţa Nouă. Dintre acestea, numai şase au dat curs invitaţiei Termoficării.
Singura soluţie asupra căreia au căzut de acord cele două părţi a fost ca reprezentanţi ai furnizorului de căldură împreună cu reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari să bată la uşa craiovenilor şi să le ceară să-şi plătească datoriile. Totodată, angajaţii de la asociaţii au obligaţia ca, până la finalul săptămânii, să aducă la RATf listele de plată din care pot fi selectaţi proprietarii rău-platnici. „Luni am avut întâlnire  cu reprezentanţii asociaţiilor cu cele mai mari debite. Unii au venit, alții nu… Am căutat soluţii pentru creşterea încasărilor. Am căzut de comun acord să facem echipe mixte şi să mergem din nou la uşa restanţierilor, aşa cum am făcut în toamnă. În acest scop, le-am pus în vedere celor de la asociaţii să ne aducă listele de plată pentru a-i scoate pe datornici“, a precizat Sorin Iordache, directorul comercial al RATf Craiova.
Cei de la Termoficare au spus că au de gând chiar să-şi „planteze“ proprii casieri la asociaţiile de proprietari, ca să supervizeze încasările făcute de administratori.
Astfel de întâlniri vor avea loc în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri în cursul fiecărei săptămâni, după care echipele vor pleca pe teren. O acţiune de acest fel a mai desfășurat Termoficarea şi în lunile octombrie şi noiembrie 2011. Cum această metodă a dat roade, proprietarii plătind fie de ruşine, fie de teamă, ea va fi reluată în perioada imediat următoare.

Recuperarea, o cauză pierdută

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari cred că Termoficarea nu prea are soluţii viabile pentru recuperarea datoriilor, dar recurge totuşi la tot felul de metode pentru a-i convinge pe craioveni să-şi plătească restanţele. „Nu au soluţii în sprijinul administratorilor, ca să recupereze debitele de la proprietarii rău-platnici“, este de părere Alina Mora, reprezentanta firmei care administrează Asociaţia nr. 7 din cartierul 1 Mai.
Despre „căutarea de soluţii“ vorbeşte şi administratorul Asociaţiei nr. 23 Calea Bucureşti. „Ne-au chemat la Termoficare ca să găsim soluţii pentru plata restanţelor, ca să nu mai fim în situaţia de-a se opri apa caldă sau căldura, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Vom merge cu reprezentanţii Termoficării la uşa debitorilor, le trimitem somaţii, îi acţionăm în judecată, cum de altfel am mai procedat“, a spus Mirela Roşca, administratoarea Asociaţiei 23 Calea Bucureşti, asociaţie care are o datorie către Termoficare de 700 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS