Acasă Actualitate Băsescu: Avem răgaz să modificăm Constituţia până la sfârşitul lui 2013

Băsescu: Avem răgaz să modificăm Constituţia până la sfârşitul lui 2013

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat azi-dimineaţă, la sfârşitul Consiliului European informal, că România are răgaz până la finalul anului 2013 să modifice Constituţia pentru includerea prevederilor Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în Uniunea Economică şi Monetară (UEM), asupra căruia au căzut de acord 25 de state membre ale UE, inclusiv România, informează Agerpres.
"A mai rămas de clarificat la nivel naţional modul de introducere în Constituţie a obligaţiei de respectare limitei de 0,5% din PIB a deficitului structural. (…) Practic, avem răgazul de a modifica Constituţia până la finalul lui 2013, deci încă un an de la data intrării de vigoare. Sigur, se poate întâmpla să intre în vigoare mai repede, dacă 12 state îl ratifică mai devreme de 1 ianuarie 2013. Nu exclud această posibilitate şi vreau să cred că România va fi una din aceste ţări", a explicat şeful statului.  
La reuniune s-a decis că zona euro va organiza cel puţin două summituri pe an, la care la cel puţin o dată participă toţi semnatarii tratatului. 
Exit mobile version