15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlarmă falsă la Ambulanţă

Alarmă falsă la Ambulanţă

Situaţie hilară la şedinţa Comandamentului de iarnă de ieri de la Prefectura Dolj. Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj, Cristian Gângioveanu, s-a plâns prefectului de Dolj că Serviciul de Înmatriculări Vehicule refuză să înmatriculeze patru ambulanţe dotate cu tehnologie de ultimă generaţie pe care Ambulanţa le-a primit anul trecut de la Ministerul Sănătăţii. Gângioveanu nu ştia că, în timp ce el plângea pe umărul prefectului, angajaţii săi primeau undă verde de la Compartimentul de Înmatriculări pentru cele patru autospeciale. „Am avut mici discuţii cu cei de la Înmatriculări, care ne-au cerut facturile în original. Facturile sunt la minister. Sper să se rezolve, pentru că ambulanţele ne sunt foarte necesare“, a declarat Gângioveanu, spre stupefacţia prefectului, care şi-a alertat imediat subordonaţii să vadă despre ce este vorba. Şi ce au aflat? Că, de fapt, funcţionarii Ambulanţei duseseră dosarele incomplete.
„La unul lipsea factura în original, iar la altul nu era nici măcar o copie. Le-am spus că este suficient şi procesul-verbal de predare-primire în original şi că pot trimite restul de documente prin fax, iar ulterior să vină şi cu originalele. Oricât de mult am dorit să-i ajutăm şi am făcut-o, trebuia să verificăm documentele. De exemplu, una dintre ambulanţe este un Citroen modificat. Voiam să ne asigurăm că firma care a executat lucrarea de modificare avea autorizaţie pentru aşa ceva. Probabil, în momentul în care vorbim, autovehiculele au şi fost înmatriculate“, a declarat comisarul Maria Vasile, şeful Compartimentului Înmatriculări. La aproximativ o oră după ce a pus prefectura pe jar, Cristian Gângioveanu a declarat pentru GdS că situaţia s-a rezolvat. „Probabil cineva de la ghişeu a fost mai zelos. Sperăm ca în două zile ambulanţele să poată circula“, a spus el. Din momentul în care autovehiculele au poposit în curtea Ambulanţei Dolj şi până când au fost înmatriculate au trecut 41 de zile. După cum susţine managerul Serviciului de Ambulanţă Dolj, întârzierea a fost pricinuită de angajaţii Ministerului Sănătăţii, care nu s-au grăbit să trimită documentele necesare.
Cele patru autospeciale de ultimă generaţie costă aproximativ 300.000 de euro. Una dintre ele este destinată intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic. Celelalte trei sunt destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacientului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS