17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUtilajele de deszăpezire acţionează de ieri în Craiova

Utilajele de deszăpezire acţionează de ieri în Craiova

Primăria Craiova a anunţat astăzi, printr-un comunicat, că începând de ieri în municipiu s-a intervenit permanent pentru deszăpezire conform planului stabilit în cadrul Comandamentului de Deszăpezire. Azi noapte s-a acţionat în municipiul Craiova cu 62 de utilaje de toate tipurile (împrăştiat material antiderapant şi soluţie antiderapantă, dar şi pentru împins zăpada) consumându-se aproximativ 300 de tone de amestec antiderapant (nisip şi sare) şi circa zece tone de soluţie antiderapantă.
 
Activitatea de deszăpezire s-a continuat şi astăzi, cu preponderenţă pe marile străzi şi bulevarde, urmând ca în această după-amiază să se intervină în cartiere. S-a acţionat cu prioritate în zona şcolilor, grădiniţelor, spitalelor şi instituţiilor publice care lucrează cu cetăţenii. La toate cazurile de urgenţă semnalate – blocaje în trafic, urgenţe medicale, căderi de copaci – s-au deplasat echipaje comune ale Poliţiei Locale, RAADPFL şi Salubritate. Aproximativ 300 de angajaţi ai SC Salubritate Craiova şi RAADPFL Craiova au fost mobilizaţi pentru degajarea căilor de acces de ramurile şi arborii căzuţi şi pentru înlăturarea zăpezii şi împrăştierea de material antiderapant pe artere, trotuare şi esplanade, în zonele cu trafic pietonal intens (şcoli, pieţe, spitale).
 
Primăria a reamintit pe această cale agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari că au obligaţia de a curăţa zăpada şi gheaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS