13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele BCE: În Europa există semne ale unei stabilizări economice

Preşedintele BCE: În Europa există semne ale unei stabilizări economice

În Europa există semne incipiente că economia se stabilizează şi pieţele monetare revin la viaţă, a declarat, joi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, avertizând însă că situaţia ar putea evolua şi către o agravare a crizei datoriilor suverane, informează mediafax.ro.
"Vedem o încetinire a ciclului de afaceri, cu puternice riscuri negative. Vedem şi nişte semne incipiente (…) dar trebuie să fiu foarte precaut aici (…) ale unei stabilizări a activităţii economice la niveluri scăzute. Totul este supus riscului, aşa că situaţia se poate înrăutăţi", a spus Draghi într-o conferinţe de presă organizată la Abu Dhabi după o întâlnire, care se desfăşoară periodic, între bancheri din Europa şi din zona Golfului.
BCE este "destul de mulţumită" de rezultatele măsurii fără precedent luată în decembrie de a împrumuta lichidităţi de aproape 500 de miliarde de euro băncilor pe trei ani, care a fost urmată de reluarea parţială a tranzacţiilor pe piaţa interbancară.
"Cred că pe ansamblu această măsură a evitat o criză serioasă de finanţare pentru băncile europene", a afirmat şeful BCE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS