24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 11.000 de infractori români încarceraţi în penitenciare din Europa vor fi repatriaţi în 2012

Peste 11.000 de infractori români încarceraţi în penitenciare din Europa vor fi repatriaţi în 2012

Peste 11.000 de infractori români încarceraţi în penitenciare din Europa vor fi repatriaţi, în cursul acestui an, pentru a-şi ispăşi pedepsele în România, repatrierea lor urmând să se facă în etape, după echivalarea sentinţelor de condamnare de către instanţele române, informează mediafax.ro.Chestorul Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că peste 11.000 de infractori români încarceraţi în penitenciare din Europa vor fi transferaţi, în acest an, în penitenciare din România, repatrierea urmând să se facă în etape, după echivalarea sentinţelor de condamnare de către instanţele române.
"Este vorba de aproximativ 11.500 de cetăţeni condamnaţi, care sunt încarceraţi în penitenciare din spaţiul comunitar. Dosarele acestora vor fi transmise în România pe cale diplomatică şi vor fi reanalizate de instanţe româneşti pentru echivalarea sentinţelor, iar ulterior vor fi repatriate şi persoanele condamnate. Este o procedură care se va derula pe etape", a declarat directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Potrivit chestorului Băla, transferarea persoanelor este o formă de cooperare internaţională care are la bază, în principal, raţiuni umanitare şi ca obiectiv facilitarea reintegrării sociale a condamnaţilor.
"Reintegrarea socială a persoanelor condamnate este mult mai uşor de realizat în ţara de origine", a spus Ioan Băla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS