10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaternitatea Spitalului de Urgență va fi modernizată

Maternitatea Spitalului de Urgență va fi modernizată

Până la sfârşitul acestui an, Maternitatea de la Spitalul de Urgență din Craiova va fi de nivel occidental. Cu ajutorul unui proiect finanţat de Banca Mondială, cu o valoare de şase milioane de lei, Maternitatea se va transforma în zece luni în cea mai modernă secţie de acest gen din ţară. Etajul opt al Spitalului de Urgență a devenit de câteva săptămâni un şantier, iar lucrările vor continua până la toamnă, din noiembrie Maternitatea urmând să funcţioneze din nou la capacitate maximă, dar la un alt standard.
Şeful Secţiei obstetrică-ginecologie de la Spitalul de Urgență din Craiova, conf. dr. Nicolae Cernea, speră ca Maternitatea să ajungă la standarde internaţionale. „Se va reabilita tot ce înseamnă etajul opt. Blocul de naştere, saloanele. Vom  reface totul, dar se va construi eşalonat, pe fiecare sector. Suntem încurcaţi puţin şi de gradul de degradare a spitalului. Blocurile-operatorii şi sălile de naştere le vom lăsa la final. Sper să fie cea mai modernă Maternitate din ţară“, a spus dr. Nicolae Cernea.
În prezent se lucrează în zona unde va fi secţia de reanimare a nou-născuţilor, care va fi dotată cu toată aparatura necesară. Blocul-operator va avea trei săli de operaţie şi cinci de naştere, altfel compartimentate decât sunt acum, şi va fi cu circuit închis.

 Confort ca la hotel

 Şeful Secţiei obstetrică-ginecologie susţine că, din cauza lucrărilor, condiţiile de lucru la Maternitate sunt mai dificile. „Nu este vorba de zgomot, pentru că e izolat şi nu deranjează pacienţii, ci de faptul că nu ne putem desfăşura. De aceea vom reduce numărul de cazuri şi vom lucra doar cu cele deosebite, ca să nu încurcăm actul medical“, a explicat dr. Nicolae Cernea. Acesta a mai precizat că dotările materiale ale secţiei se vor face tot din bani de la Banca Mondială, doar mobilierul urmând să fie procurat din alte fonduri. „Este vorba de vreo 30.000 de euro pentru mobilier, care cred că pot fi primiţi de la Ministerul Sănătăţii, consiliul judeţean şi din sponsorizări“, a spus dr. Cernea.
În ceea ce priveşte confortul, acesta va fi „precum cel văzut prin filmele americane“. „Vom asigura confortul la standardele internaţionale, dotările din camere vor fi precum cele de la hotel. Aspectele medicale sunt foarte importante, dar şi confortul pacienţilor este important“, a precizat Nicolae Cernea. Acesta a mai menţionat că spitalele private au posibilităţi reduse de terapie, iar „cazurile grave tot la noi vor ajunge“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS