22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn mai multe oraşe continuă protestele împotriva Guvernului şi președintelui

În mai multe oraşe continuă protestele împotriva Guvernului şi președintelui

Sute de persoane au început să se strângă, în această seară, în mai multe oraşe din ţară, la proteste împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, informează NewsIn.
Aproape 70 de ploieşteni s-au strâns, azi, în faţa sediului administrației locale, într-un miting neautorizat, unde protestează împotriva președintelui Traian Basescu, a guvernului şi a președintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care este deputat de Ploiești. Protestatari ploieşteni au steaguri, pancarde şi protestează paşnic. Jandarmii sunt prezenți pentru a asigura ordinea, până la ora transmiterii acestei ştiri nefiind semnalate incidente.
Protestele au fost reluate şi la Galaţi, unde, de la mitingul autorizat din faţa Prefecturii, aproximativ 100 de persoane au pornit în marş prin oraş scandând lozinci antiguvernamentale. Protestatarii se îndreaptă spre Casa de Cultură din centrul oraşului.
De asemenea, oamenii au început să se strângă la proteste în Baia Mare, Piteşti, Timişoara, Constanţa, Deva şi Bucureşti.
În 41 oraşe mari din ţară au avut loc proteste în ultimele zile la care au participat aproximativ 9.000 de persoane, potrivit datelor Jandarmeriei. În Capitală, protestele au devenit violente, o parte dintre protestatari atacând forţele de ordine şi distrugând mai multe magazine, maşini, mobilier stradal şi sedii de bănci. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS