11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStart la soldările de sezon

Start la soldările de sezon

Duminică se dă startul sezonului de soldări/lichidări de stoc, perioadă în care magazinele pot vinde produsele la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie. Pentru a putea practica acest tip de vânzare, comercianţii sunt obligaţi să notifice primăriile cu 15 zile înainte cu privire la produsele care urmează să fie soldate şi la preţurile ce vor fi practicate. „Până în prezent, la Primăria Craiova au fost depuse cinci notificări cu privire la soldări. Respectivele firme au anunţat soldări la produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte“, a declarat Florin Lobdă, consilier imagine şi comunicare la Primăria Craiova. Totuşi, având în vedere că perioada în care se practică vânzări de soldare pentru sezonul toamnă-iarnă durează până la 15 aprilie, numărul notificărilor ar putea creşte în perioada următoare.

Reduceri
de până la 70%

 În aşteptarea soldărilor, cele mai multe firme preferă să recurgă la reduceri şi promoţii. În ultimele două săptămâni, majoritatea magazinelor au afişat în vitrine stickere prin care anunţă că fac reduceri de până la 70%. Astfel, craiovenii îşi pot achiziţiona paltoane în vogă, cizme, pulovere, deux-piece-uri sau chiar rochii de ocazie la preţuri foarte bune. Amatorii de chilipiruri, la rândul lor, au de unde alege rochii şi bluze de la 20 de lei, cămăşi începând de la 35 de lei, paltoane de la 89 de lei. Deocamdată, lipsesc ofertele de tipul „1+1 gratis“ sau „cumperi o pereche de pantofi şi a doua este la jumătate de preţ“. Totuşi, cei interesaţi trebuie să aibă în vedere faptul că reducerile aplicate în magazine cresc progresiv până la introducerea pe piaţă a colecţiilor de primăvară-vară.

„Așteptăm foarte mulţi clienţi zilele acestea“

Vineri, erau foarte puțini clienți în magazinele craiovene. Totuşi, reprezentanţii magazinelor sunt convinşi că în zilele următoare vânzările ar putea creşte considerabil. „Mulți au făcut cumpărături de Sărbătorile de iarnă şi de Sfântul Ion. Așteptăm foarte mulţi clienţi zilele acestea, după ce-şi primesc salariile“, a declarat una dintre vânzătoare.

Oferta magazinelor

– Reduceri de 20% erau aplicate la Diferit, de până la 30% la European Culture şi Sarra Blu, iar de până la 40% la Moda Bella, Otter, Santana.
– Reduceri de 50% la anumite produse sunt aplicate la Charisma Accesorie, Deichmann, Grizzly, Musette, Only.
Din categoria magazinelor care au reducere de până la 50% fac parte Adam”s Secuiana, Be Famous, Bigotti, Cavaliere, Chicco, Cleo, C&A, Falle by Moda Aliss, Leonardo, LTB, Magic Shoes, Orsay, Splend”or, Steilmann, Top Sport, Uno, Yves Rocher.
– Reduceri de până la 55% sunt aplicate la Benvenuti, iar cele de până la 60%, la Kenvelo, Office Shoes şi Samsonite.
– Printre magazinele care au reduceri de până la 70% se numără Depot 96, Fox, House of Art, Maxwear, Musse, Nissa, Poema, Takko Fashion, Terra Nova. Printre magazinele de unde craiovenii pot cumpăra produse cu reduceri mai mari de 70% se numără Fashion Addict (reduceri de până la 75%) şi Jolidon (reduceri de până la 80%).

Soldări de două ori pe an

Potrivit legislaţiei în vigoare, magazinele au voie să recurgă la vânzări de soldare de două ori pe an: în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru sezonul toamnă-iarnă, şi în intervalul 1 august – 31 octombrie, pentru sezonul primăvară-vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS