10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria dă dezlegare la balcoane

Primăria dă dezlegare la balcoane

În primăvara anului trecut, Primăria Craiova demara o acţiune, ce-i drept, care nu ar fi fost pe placul multora, demolarea balcoanelor ilegale. Acţiunea de depistare a proprietarilor de balcoane, unele dintre ele garsoniere în toată regula, cădea la acel moment în sarcina Poliţiei Locale, care luase în subordine Serviciul Disciplina în Construcţii. S-au întocmit atunci liste peste liste, s-au trimis notificări, care s-au lăsat cu audienţe pe la aleşii locali, cu proteste. Aşa cum a fost cazul craioveanului care s-a legat cu lanţuri în faţa sediului Primăriei Craiova.
La acel moment, reprezentanţii administraţiei locale au spus clar, toţi craiovenii care şi-au construit în mod ilegal balcoane şi care nu respectă aliniamentul balcoanelor existente la etajele superioare vor fi obligaţi să le dea jos. În caz contrar, angajaţii primăriei trec la demolarea construcţiilor pe cheltuiala proprietarilor.
Ca multe alte iniţiative, şi aceasta a murit din faşă. Prin urmare, craiovenii care şi-au adăugat la propriile locuinţe încă o cameră şi, mai mult, au îngrădit zeci de metri din spaţiul verde, de lângă bloc, pe care i-au transformat în propria curte, pot să stea liniştiţi. Primăria nu are în prezent decât două dispoziţii de primar, dar şi în aceste două situaţii craiovenii vizaţi au posibilitatea ca în termen de un an să intre în legalitate. Adică, să obţină autorizaţie de construire, să obţină un certificat de urbanism şi, poate cel mai important pentru autorităţi, să plătească impozit pentru respectivele construcţii. Că de dezastrul urbanistic, ce să mai vorbim? „Cu privire la balcoanele construite fără autorizaţie, există două dispoziţii emise de primar. Proprietarii au obligaţia să intre în legalitate, în caz contrar, după trecerea termenului, se poate ajunge la demolarea acestor construcţii. Dar, mai mult ca sigur, oamenii vor obţine într-o perioadă utilă documentele necesare“, a declarat Florin Lobdă, reprezentantul Primăriei Craiova.
• Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS