12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii din Centrul de Permanenţă Târgu Jiu au gărzi neplătite

Medicii din Centrul de Permanenţă Târgu Jiu au gărzi neplătite

Centrul de Permanenţă Târgu Jiu funcţionează de la 1 ianuarie şi este compus din şase cabinete ale unor medici de familie. Din păcate, medicilor nu le vor fi plătite primele patru gărzi din cauza unor neînţelegeri cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.
Coordonatoarea Centrului de Permanenţă de la Târgu Jiu, medicul primar Monica Radu, spune că va apela chiar şi la Ministerul Sănătăţii pentru a rezolva problema banilor neplătiţi pentru gărzile făcute în primele patru zile ale acestui an. „Am decis să înfiinţăm acest centru de permanenţă pentru ca locuitorii din municipiu sau cei care sunt doar în trecere, asiguraţi sau neasiguraţi, să poată beneficia de servicii medicale. Am depus actele necesare la CJAS Gorj şi la Direcţia de Sănătate Publică, iar de la 1 ianuarie am început efectiv lucrul. La CJAS Gorj am depus cererile de intrare în relaţii contractuale cu Casa pe data de 4 ianuarie şi ne-am trezit că nu ni se plătesc primele patru gărzi. E vorba cam de 2.500 de lei de medic plus banii asistenţilor“, a spus Monica Radu. Fiecare medic dintre cei şase care asigură activitatea centrului este plătit cu 12,8 lei/oră pentru gărzi, iar asistentul medicului respectiv va primi opt lei pentru o oră de muncă.

Adresă la Ministerul Sănătăţii

Monica Radu spune că a încercat să ia legătura cu cei de la CJAS Gorj pentru a rezolva problema, însă i s-a comunicat că nu se mai poate face nimic şi că medicii din cadrul Centrului de Permanenţă vor fi plătiţi pentru gărzile de după data de 5 ianuarie. „Nici cei de la CJAS nu m-au lămurit că trebuie să depună fiecare medic în parte cerere de intrare în relaţie contractuală pentru centrul de permanenţă. Noi ne-am gândit că deja suntem în relaţie cu CJAS pentru că suntem medici de familie, avem cabinete. O să apelez la Ministerul Sănătăţii pentru că noi am avut gărzi în primele patru zile ale anului“, a spus medicul primar coordonator al Centrului de Permanenţă Târgu Jiu. Preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, susține însă că nu pot fi decontate cele patru gărzi pentru că nu există documente care să ateste că au fost efectuate: „Trebuia făcută cerere prin care să ştim că acest centru de permanenţă funcţionează. De unde să ştim noi că s-au asigurat gărzi? Acele cabinete apar ca ale medicilor de medicină primară. Pentru acele servicii îşi vor primi banii. Cererile pentru centrul de permanenţă au fost înregistrate din 5 ianuarie 2012“, a declarat Gheorghe Cocină.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS