24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePăzea, prefectul face valuri pe Facebook!

Păzea, prefectul face valuri pe Facebook!

Cine nu are cont pe Facebook mai bine se retrage în pustietate, să scrie versuri. Aceasta ar putea fi una dintre stările pe care prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, ar putea-o posta pe noul său cont lansat ieri cu pompă la sediul prefecturii în conferinţă de presă.
Ştim, vă puteţi întreba de ce ţine prefectul de Dolj conferinţe de presă pentru a anunţa că are pagină de Facebook? S-au terminat problemele din judeţ, administraţia merge la turaţie maximă, au dispărut lenea, birocraţia şi şpăgile din sistem, de am ajuns să discutăm despre conturi pe internet? Poate aşa s-a întâmplat şi nu ştim noi, deoarece prefectul rar răspunde la astfel de probleme, pretinzând că nu înţelege întrebările puse de o anumită parte a presei. Dar să continuăm relatarea despre ecourile şi emoţia măreţului eveniment prin care prefectul a bătut la porţile cărţii feţelor. Invitaţia la conferinţa de presă a fost lansată de unul dintre consilierii lui Nicolae Giugea şi suna în felul următor: „(…) prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, va susţine o conferinţă de presă. În cadrul conferinţei va fi lansată oficial pagina de face-book (sic – n.r.) a prefectului“. Cu jumătate de speranţă că prefectul a câştigat definitiv lupta cu balaurii din administraţie sau că pagina de Facebook este demnă de un scop mai bun, presa a aşteptat cuminte şi un anunţ despre marea victorie sau despre planurile de viitor ale instituţiei. Singurele informaţii oferite de prefect au fost un apel către primari să le comunice contribuabililor că pot beneficia de scutire sau de reducerea impozitului pe locuinţă dacă şi-au reabilitat casele din fonduri proprii, program intrat în vigoare de vreo două luni şi despre care s-a tot scris şi vorbit. Cealaltă informare a fost despre eforturile susţinute ale prefecturii de a culege roadele unui proiect al consiliului judeţean pe care consilierii judeţeni PDL au refuzat să-l voteze luni bune. Este vorba despre scoaterea la licitaţie a concesionării unei suprafeţe de teren lângă Aeroportul Craiova. După aproape o jumătate de an de opoziţie, consilierii judeţeni PDL au bătut palma cu cei de la USL şi au votat proiectul. De unde până acum se opunea din răsputeri acestui proiect, prefectul s-a transformat subit în cel mai înfocat susţinător al său. Ieri, Nicolae Giugea a informat presa că a primit mai multe răspunsuri pozitive din partea celor cărora le-a transmis informaţii despre posibilităţile de investiţii lângă aeroport. Cât succes au avut vă vom arăta mai încolo.

Surprizele internautice ale lui Giugea

După ce acestea au fost trecute rapid în revistă, toată atenţia s-a concentrat pe titanica lansare în spaţiul virtual a personalităţii prefectului. Stângaci, Giugea a încercat să explice avantajele unui cont pe Facebook, dar nu a reuşit decât să lase impresia că este un răspuns dat preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, care îşi făcuse şi el public contul de pe Facebook, dar discret, fără surle şi trâmbiţe. „Am avut un dialog cu copiii mei şi cu studenţii şi m-au convins să-mi deschid o pagină de Facebook(…) este una dintre metodele uzuale de comunicare. Ceea ce voi posta este o surpriză. Eu mă consider omul fără duşmani“, a declarat Giugea. După consumarea emoţiei, prefectul a fost întrebat ce părere are despre raportul Camerei de Conturi Dolj, în care mai multe primării sunt acuzate că au făcut plăţi nelegale şi că au făcut praf contabilitatea. Giugea a spus că doar ce s-a întors din concediu, dar că se va întâlni cu cei de la finanţele publice şi că trebuie discutat cu primarii.

Folosiţi şi internetul  

Proaspăta calitate de proprietar al unui cont pe Facebook nu-l face însă pe prefect prieten cu internetul. Deşi Giugea s-a lăudat că a primit douăzeci de răspunsuri favorabile de la diverse instituţii interesate de terenurile de lângă aeroport, două dintre ele, Ambasada Lituaniei şi Camera de Comerţ Italiană, au cerut prefecturii un lucru elementar: să traducă scrisoarea în limba engleză şi să o transmită în format electronic. „După trimiterea scrisorilor de informare, am primit douăzeci de răspunsuri. Sunt mulţumiţi şi analizează informaţiile. Am primit răspunsuri şi de la trei firme private care ne-au mulţumit, dar care ne-au spus că nu au aşa ceva în planul de investiţii pe acest an“, a spus prefectul. În realitate, răspunsurile instituţiilor, ambasade sau camere de comerţ, sunt doar de curtoazie, de genul, vă mulţumim, dacă avem nevoie, vă căutăm noi. Singura informaţie cu adevărat de interes, comunicată ieri de prefect, a fost aceea referitoare la organizarea unui forum regional la începutul primăverii la care vor fi invitaţi toţi ambasadorii ţărilor străine. „Oltenii au acea strălucire pe care nu o găseşti în altă parte“, a explicat Giugea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS