Acasă Actualitate Durata dezbaterii publice pe legea sănătăţii va fi prelungită

Durata dezbaterii publice pe legea sănătăţii va fi prelungită

Durata dezbaterii publice pe legea privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, programată iniţial până la 28 ianuarie, va fi prelungită, pentru a avea loc consultări cu toţi specialiştii ce pot contribui la proiectul actului normativ.
Potrivit NewsIn, informaţia a fost făcută publică astăzi de Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi confirmată de preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, la finalul unor discuţii chiar pe tema proiectului de lege.
"Am discutat astăzi despre liniile principale ale legii şi despre vulnerabilităţile ce pot apărea după aplicarea acesteia. Este loc de schimbări şi chiar au fost făcute propuneri de a nu se crea monopol, de a exista competiţie, şi nu concurenţă neloială, de a se proteja asiguraţii şi oamenii care lucrează în sistem", a mai spus Astărăstoae, după discuţiile purtate la Ministerul Sănătăţii.
La dezbaterile privind proiectul de lege au mai participat reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti şi ai Colegiului Farmaciştilor, urmând ca, tot astăzi, să vină la rând directorii de spitale.  
Exit mobile version