10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelta ACM a luat în primire strada Fulger

Delta ACM a luat în primire strada Fulger

Firma care s-a ocupat anul trecut de plombarea străzilor din Craiova a câştigat licitaţia pentru reabilitarea străzii Fulger, lucrare plătită de la bugetul local cu aproape 2,8 milioane de lei

Primăria Craiova a avut nevoie de trei luni pentru a desemna firma care să se ocupe de reabilitarea străzii Fulger, lucrare considerată în septembrie una de extremă urgenţă. Pentru că artera în cauză era prevăzută de municipalitate ca rută ocolitoare în momentul în care vor începe lucrările de modernizare a tronsonului din Brestei cuprins în proiectul cu cele şase străzi, reabilitarea ei a fost considerată o prioritate. Consiliul local a aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie în şedinţa din septembrie, banii, 4.569.160 de lei, cât era evaluată valoarea investiţiei, au fost şi ei puşi deoparte. Mai lipsea doar firma care să execute lucrările. Şi, după trei luni, cât a durat procedura de licitaţie, ea a fost desemnată: SC Delta ACM 93 SRL.
Faptul că, înainte ca documentaţia de avizare a lucrărilor să fie supusă la vot, pe strada Fulger începuse munca la răzuirea drumului şi montarea de borduri, de către câţiva angajaţi de la Delta, poate fi considerat doar o coincidenţă. Lucrările demarate în toamnă au încetat brusc, pentru a se aştepta finalizarea licitaţiei, iar acum vor începe oficial, tot cu Delta ACM în prim-plan.
Firma care s-a ocupat anul trecut de plombarea străzilor din Bănie va avea astfel de lucru şi la acest început de an. Contractul pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Fulger a fost câştigat în asociere cu o altă societate bucureşteană, Drum Concept SRL, cele două firme având trei luni la dispoziţie pentru finalizarea lucrărilor.

 Începerea lucrărilor, decisă de vreme

Pe strada Fulger, lucrările de modernizare ar putea începe chiar de săptămâna viitoare, după cum susţin reprezentanţii primăriei, însă totul depinde de starea vremii. „Dacă nu dă de sus, se poate lucra. Avizele, autorizaţia şi ordinul de începere a lucrărilor cad în seama noastră şi nu vor fi probleme să se obţină. Lucrările ar putea începe săptămâna viitoare“, susţin oficiali ai Primăriei Craiova. Conform expertizei tehnice înfăţişate în documentaţia de avizare a intervenţiei, strada Fulger prezintă degradări pe toată lungimea ei (1.460 de metri), nu permite o bună scurgere a apelor pluviale şi nu are guri de scurgere. La finalul lucrărilor, strada va trebui să aibă canalizare pluvială şi să fie asfaltată. Toate acestea trebuie făcute în termen de 75 de zile de la primirea Ordinului de începere a lucrărilor, iar suma plătită de la bugetul local pentru intervenţie este de aproape 2,8 milioane de lei.
„Valoarea lucrărilor ce urmează a fi executate pe strada Fulger, precum şi realizarea proiectului în faza – Proiect tehnic, este de 2.243.435,95 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 538.424,63 lei. La procedura de achiziţie publică au depus oferte un număr de trei asocieri de firme, iar executantul desemnat câştigător este asocierea SC Delta ACM 93 SRL + SC Drum Concept SRL, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic“, se arată în răspunsul oferit GdS de Primăria Craiova.
Din datele furnizate de primărie, durata de prestare şi execuţie, potrivit graficului de lucrări, este de 15 zile pentru serviciile de proiectare, începând cu data semnării contractului de către părţi, respectiv 20.12.2011, şi constituirea garanţiei de bună execuţie, şi de 75 de zile pentru execuţia lucrărilor, după avizarea Proiectului tehnic de către Comisia tehnico-economică a municipiului Craiova, eliberarea Autorizaţiei de construire, obţinerea Avizului Inspectoratului de Stat în Construcţii şi primirea Ordinului de începere a lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS