16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia nu va reduce taxa pentru podul Giurgiu-Ruse

România nu va reduce taxa pentru podul Giurgiu-Ruse

România nu va reduce taxa pentru autovehiculele care trec peste podul de la Dunăre din zona localităţilor Giurgiu-Ruse, având nevoie de banii atraşi din această sursă, în pofida deciziei guvernului de la Sofia de a reduce unilateral acest tarif, informează Mediafax.
Decizia autorităţilor române de a menţine această taxă la actualul nivel este indicată într-un document oficial înregistrat la Guvern la sfârşitul anului trecut, exact în perioada în care Simeon Djankov, vice-prim ministru şi ministru de Finanţe al Bulgariei, anunţa, după o vizită efectuată în România, că a primit asigurări că autorităţile de la Bucureşti se pregătesc să reducă la rândul lor taxele pentru trecerea podului peste Dunăre.
În vara anului trecut, guvernul bulgar a redus taxa pentru autoturismele care traversează podul dinspre Ruse spre Giurgiu de la 12 leva (6 euro) la 4 leva (2 euro).
Taxa de pod din direcţia Giurgiu – Ruse, stabilită de România, nu a fost însă modificată, fiind menţinută la echivalentul a 6 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS