14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Jandarmii şi-au comemorat eroii

Dolj: Jandarmii şi-au comemorat eroii

La 22 de ani de la revoluţia din decembrie 1989, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj i-au comemorat azi pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc. 
La monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni, a avut loc slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem pe frontul luptei cu infractorii, pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii.
În acest context, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale, a unor structuri din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică, armată, reprezentanţi ai revoluţionarilor, familiei eroului jandarm şi a cadrelor IJJ Dolj s-a desfăşurat un moment aparte şi anume ceremonial militar şi religios de dezvelire şi binecuvântare monumentul eroului jandarm Slt. p.m. Nicolae Ungureanu. Slujba religioasă a fost condusă de către un preot din partea Mitropoliei Oltenia alături de un sobor de preoţi militari şi au fost depuse coroane de flori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS