10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn băieţel bolnav de cancer vrea să zâmbească de Crăciun

Un băieţel bolnav de cancer vrea să zâmbească de Crăciun

Are nouă ani şi nu uită ca, din când în când, să zâmbească. Numele său este Andrei Cătălin Glăvan, elev în clasa a II-a, la Şcoala Generală „George Uscătescu“ din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. Cancerul i-a măcinat ultimii doi ani din viaţă şi, cu toate acestea, nu şi-a pierdut speranţa că într-o zi va putea să fie ca toţi ceilalţi colegi de clasă: un copil sănătos, care să lase în urmă zilele în care a luptat cu boala. În 2009, micuţul a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer: tumoră cerebrală fronto-parietală. De atunci, viaţa lui Andrei s-a schimbat complet, iar zilele în care se afla la ore, alături de doamna învăţătoare şi de colegii săi, s-au împletit cu cele de tratament, împreună cu medicii, în spitalele din Bucureşti sau Timişoara. Felicia şi Cătălin, părinţii lui Andrei, au continuat alături de fiul lor lupta cu nemiloasa boală, în ciuda costurilor pe care le presupune tratamentul în astfel de cazuri. Speră ca într-o zi Andrei să învingă boala cumplită numită cancer.

Visează să devină medic

Băiatul a fost operat de două ori până acum şi a făcut peste 30 de şedinţe de radioterapie. Citostatice îi sunt administrate zilnic, iar pentru recuperare şi întărirea imunităţii are nevoie de tratamente foarte scumpe. În ciuda situaţiei grele prin care a trecut şi trece de când a primit diagnosticul nemilos, copilul nu a uitat să viseze şi să îşi facă planuri de viitor ca şi ceilalţi copii, atunci când sunt puşi în situaţia de a o face. Învaţă foarte bine, a obţinut numeroase premii la concursurile la care a participat şi îşi doreşte ca într-o zi să devină medic şi să îi ajute pe cei bolnavi de cancer. De Crăciun, vrea să fie sănătos şi să primească un joc Monopoly. Familia, colegii şi doamna învăţătoare îi sunt mereu aproape lui Andrei, însă lupta cu boala devine de multe ori copleşitoare: „Are nevoie de o alimentaţie specială pentru boala lui. Am încercat să mai creştem păsări, să îi mai dăm un ou de casă, carne. Totul este foarte scump, dar ce nu face un părinte pentru copilul lui. Sunt tot timpul cu el şi acasă şi când nu ajung la şcoală o sun pe doamna. Este foarte greu, dar, poate, prin ajutorul lui Dumnezeu, să scăpăm de boala asta“, a spus mama lui Andrei.  

Şi-a dorit o surioară

 Andrei şi-a dorit o surioară de la părinţii săi şi visul i-a fost îndeplinit. Familia Glăvan mai are acum un copil – pe micuţa Elena. Medicii au recoltat celule stem la naştere, tot pentru a-l ajuta pe Andrei. Organismul băieţelului este foarte slăbit, iar semnele tratamentelor sunt vizibile. „Am cheltuit mulţi bani pe drumuri şi examene RMN la Bucureşti şi Timişoara. Uneori, statul plăteşte jumătate din tratament, iar jumătate trebuie să suportăm noi. Muncesc şi peste program la serviciu şi nu refuz nici o activitate pentru că sunt bani munciţi de care avem nevoie. Noi am fost şi suntem ajutaţi de oameni cu suflet. Sunt oameni care ştiu ce înseamnă să ai un copil cu o astfel de boală. Sunt oameni pe care nu-i cunoşteam şi ne-au ajutat. Mai sunt lucruri bune pe pământ…“, a povestit Cătălin Glăvan, tatăl lui Andrei. Cei care vor să îl ajute într-un fel sau altul pe micuţul Andrei pot obţine mai multe informaţii consultând site-ul www.asociaţiadeoncologie.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII