10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie pentru susţinerea sterilizării câinilor fără stăpân

Campanie pentru susţinerea sterilizării câinilor fără stăpân

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu Cuţu" susţine că în cinci ani de zile nu vor mai fi câini pe stradă dacă animalele vor fi sterilizate şi susţine demersurile pentru o astfel de campanie pentru care în două săptămâni s-au strâns peste 120.000 de semnături, 80.000 fiind în Bucureşti, informează mediafax.ro. 
"Respingem orice demers prin care câinii ar putea fi eutanasiaţi. Vrem ca animalele să fie sterilizate, iar dacă acest lucru se va desfăşura într-un program riguros, în cinci ani de zile nu vom mai avea câini pe stradă", a declarat preşedintele Asociaţiei "Cuţu Cuţu", Marcela Pâsla, azi, la o întâlnire organizată la Primăria Municipiului Bucureşti.
Potrivit acesteia, peste jumătate din români doresc ca animalele să nu fie eutanasiate, context în care a fost depus şi un memoriu la Primăria Generală a Capitalei, Marcela Pâsla susţinând colaborarea cu consiliile judeţene pentru sterlizarea câinilor mai ales din mediul rural şi pentru reducerea abandonului acestor animale.
Organizaţiile nonguvernamentale pentru protecţia animalelor cer în 10 ianuarie o dezbatere publică privind situaţia câinilor de rasă comună, acţiunea fiind programată cu o zi înainte de a fi dezbătut proiectul de către Curtea Constituţională.
Mai mult, reprezentanţii ONG-urilor spun că în adăposturi pot fi duşi câinii agresivi şi şefii de haită, ceilalţi putând fi lăsaţi liberi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII