Acasă Actualitate ANI îl declară în stare de incompatibilitate pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului...

ANI îl declară în stare de incompatibilitate pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul CNSAS şi membru în Comisia Superioară de Medicină.
Potrivit unui comunicat al ANI, citat de Agerpres, Vasile Astărăstoae a încălcat dispoziţiile art. 215, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 – Legea Educaţiei Naţionale – şi prevederile art. 441, alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. 
Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. 
Pe 14 decembrie, ANI a sesizat Parchetul în vederea cercetării lui Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte de peste 200.000 lei. 
De asemenea, Vasile Astărăstoae este cercetat penal de procurorii DNA, el fiind acuzat că împreună cu alţi doi directori de la UMF Iaşi au trucat o licitaţie cu fonduri europene în valoare de 1,5 milioane euro
Exit mobile version