14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj se laudă cu investitori

CJ Dolj se laudă cu investitori

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa (foto), a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că firma cehă ParkPoint Properties va veni la Craiova cu o investiţie de 60 de milioane de euro. Pentru derularea acestui proiect, autoritatea judeţeană va pune la dispoziţie o parcelă de 24 de hectare din terenurile deţinute în zona aeroportului. „În şedinţa consiliului judeţean de săptămâna viitoare, piesa de rezistenţă pe ordinea de zi va fi legată de începutul unei acţiuni cu privire la terenurile din jurul aeroportului. Una dintre parcelele deţinute de consiliul judeţean, de 24 de hectare, va fi concesionată către firma ParkPoint Properties, care ne-a trimis o scrisoare de intenţie prin care ne-a anunţat că vrea o investiţie pe câţiva ani, de 60 de milioane de euro, cu o suprafaţă construită de peste 100.000 de metri pătraţi“, a precizat Ion Prioteasa.
Investiţia care va crea şi aproape o mie de locuri de muncă a fost anunţată de preşedintele CJ Dolj încă din luna mai a acestui an, noutatea fiind că proiectul a mai parcurs câteva etape şi că va fi supus la vot. Prioteasa a anunţat însă că terenul va fi concesionat prin licitaţie publică şi că „va câştiga cine va da redevenţa cea mai mare consiliului judeţean“.   

900.000 de euro la bugetul local

Conform preşedintelui CJ, venirea cehilor ar aduce un plus pentru oraşul Craiova atât la capitolul imagine, cât şi la bugetul local. „După datele cehilor, numai la bugetul primăriei ar intra anual peste 900.000 de euro de pe urma acestei investiţii. Astfel dăm şi un semnal că autorităţile publice din Craiova sunt dispuse să deschidă larg braţele şi să-i primească pe investitori“, a spus Ion Prioteasa, convins că „o investiţie o cheamă pe a doua“.   
Investiţia de lângă aeroport va fi logistică şi va presupune „construirea mai multor hale, unde se vor produce şi componente Ford, spaţii de depozitare şi mici făbricuţe“. Potrivit preşedintelui CJ, ParkPoint Properties se va împrumuta la bancă pentru cele 60 de milioane de euro puse la bătaie pentru investiţia de la Craiova şi „asta nu se poate decât dacă face dovada că 60 la sută din spaţii sunt deja luate“. „Deci, vom avea locuri de muncă, ceea ce cere populaţia Craiovei“, a concluzionat Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII