17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii primăriilor din Gorj nu iau prime

Angajaţii primăriilor din Gorj nu iau prime

Angajaţii primăriilor din judeţul Gorj nu vor lua prime anul acesta. Mulţi edili sunt bucuroşi că au reuşit să găsească fondurile necesare pentru a asigura daruri elevilor din comune.
Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela, spune că „nu are gloanţe“ (bani – n.r.) ca să le dea prime angajaţilor: „Nu am, domn’e, gloanţe să le dau prime! Dacă aş avea, le-aş da! Ce să fac. Le-am dat acum trei ani nişte prime de Crăciun, apoi a venit criza şi nu au mai fost bani. Le urez să fie sănătoşi şi să îşi facă treaba. Eu nu am bani să actualizez PUG-ul, de prime îmi arde! Să fie ei buni de muncă. Au salariu“. Nici la Primăria Slivileşti nu va veni Moş Crăciun. „Nu le dau prime pentru că nu şi-au făcut treaba bine. De aia nu le dau. Sunt oameni mult mai amărâţi decât angajaţii primăriei. Aştia măcar au un salariu care vine lună de lună. Ce tot atâtea prime? Să pună mâna să muncească. A trecut vremea primelor“, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei gorjene Slivileşti.

Pachete cu dulciuri pentru copii

Nici angajaţii Primăriei Godineşti nu vor primi prime sau alte cadouri de Crăciun. Edilul Gheorghe Corbeanu este bucuros că a reuşit să ofere pachete elevilor de pe raza comunei. Consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 6.000 de lei pentru achiziţionarea de dulciuri şi fructe pentru cei 250 de elevi din Godineşti: „Vom merge din şcoală în şcoală şi le vom da copiilor cadouri. De asemenea, voi merge personal la fiecare copil cu handicap acasă pentru a da cadourile de la Moş Crăciun. Fiecare pachet valorează 25 de lei şi sunt foarte bucuros că am reuşit acest fapt, pe criza asta. Angajaţii nu primesc nici un fel de prime“, a spus Gheorghe Corbeanu. Elevii din Leleşti vor avea parte de daruri mai bogate, având în vedere că primarul Marian Rotaru, cu acordul consilierilor locali, le-a pregătit pachete în valoare de 50 de lei pentru fiecare elev. 250 de pachete vor fi împărţite elevilor din unităţile şcolare ale comunei Leleşti. La Novaci, primăria a pregătit 350 de pachete destinate elevilor unităţilor şcolare din oraş. „Valoarea unui pachet este de 20 de lei şi constă în dulciuri şi fructe. Moş Crăciun va veni şi cu câte un brăduţ. Dacă se vor găsi bani, salariaţii primăriei vor primi şi ei o mică atenţie de Crăciun“, a spus Pantelimon Todea, edilul oraşului Novaci.

Sporurile câştigate în instanţă, cadou de Crăciun

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu vor primi în preajma Crăciunului 400 de lei, un spor câştigat în instanţă de fiecare angajat. Potrivit edilului Florin Cârciumaru, până în prezent, hotărârea instanţei de judecată nu a putut fi pusă în aplicare din lipsa fondurilor băneşti. Acum, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, Primăria Târgu Jiu a decis să le dea angajaţilor banii câştigaţi în instanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII