6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTopul ţărilor europene cu oferte de muncă pentru români

Topul ţărilor europene cu oferte de muncă pentru români

Muncitorii din România sunt la mare căutare în multe dintre ţările din Europa, informează realitatea.net. Potrivit unei centralizări realizate de site-ul Tjobs.ro, în momentul de faţă angajatorii din Anglia au cele mai multe joburi publicate pe site-urile de recrutare din România – peste 2.700 de poziţii. Firmele de intermediere de personal caută în special medici, asistenţi medicali, bone, îngrijitori de bătrâni, menajere, agenţi de vânzări sau ingineri, salariile variind între 700 şi 4.000 de lire sterline.
Pe locul doi în clasamentul ţărilor interesate de muncitorii români se află Germania, cu peste 2.400 de oferte, angajatorii din această ţară căutând personal calificat în construcţii şi producţie, medici specialişti, IT-işti, ingineri, şoferi de tir, îngrijitori persoane vârstnice. Salariile pornesc de la 800 de euro şi pot ajunge la 5.000 de euro pe lună.
Pe locul trei se situează Grecia, cu 1.300 de joburi. Aici majoritatea slujbelor pentru care sunt căutaţi românii sunt sezoniere (în hoteluri, taverne şi agenţii de turism), startul la angajările pentru sezonul de vară 2012 fiind dat încă din luna noiembrie.
Interesaţi de forţă de muncă din România sunt şi angajatorii din Italia (610 posturi), Franţa (515), Slovacia (500), Austria (350) şi Danemarca (200).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS