17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon: Pasajul subteran poate fi gata până la alegeri

Solomon: Pasajul subteran poate fi gata până la alegeri

Vorbind despre proiectele cu fonduri europene aflate în derulare în Craiova, primarul Antonie Solomon a aruncat ieri bomba: vrea ca pasajul subteran să se facă în şase-şapte luni, deşi, în prezent, nu s-a finalizat nici măcar licitaţia

Într-o conferinţă de presă organizată ieri la Primăria Craiova, edilul Antonie Solomon a trecut din nou în revistă stadiul proiectelor cu finanţare nerambursabilă care se derulează în prezent în Bănie. Primarul a ţinut însă să le precizeze jurnaliştilor că ar fi vrut ca discuţia să se poarte pe teren, pentru a exista o imagine mai clară a lucrurilor, „dar, pentru că vremea ne joacă feste, o să vorbim şi aici“.
Solomon s-a arătat încă o dată dezamăgit de stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă şi la pasajul suprateran, şi încântat de modul în care stau lucrurile la Centrul Multifuncţional care se construieşte pe locul fostului Târg Romaneşti. „Aş fi vrut să vedem împreună Sala Polivalentă, de stadiul căreia sunt nemulţumit, să mergem la Centrul Multifuncţional, unde se lucrează deja la etajul al doilea, să ajungem şi la pasajul suprateran, unde pe 20 decembrie se opreşte lucrul şi se reia pe 10 ianuarie, pentru a afla direct de la constructori care este situaţia. Dar aşa am să vă povestesc ce am constatat eu“, şi-a început discursul Antonie Solomon.

„A obosit arhitectul Sălii Polivalente“ 

 Edilul-şef al Băniei s-a declarat foarte supărat de modul în care se mişcă lucrurile la Sala Polivalentă, dar şi de aspectul exterior al construcţiei, deloc pe placul său. „Nu ştiu ce face arhitectul ăsta de la Vâlcea, poate a obosit, dar această clădire împlineşte 18 ani la anul. Ce am văzut acum acolo m-a nemulţumit total. La intrarea principală au apărut nişte apendice, balustradele sunt groase, ce au făcut pentru iluminatul exterior nu arată prea bine. Au mai apărut şi fel de fel de anexe. La cum au procedat dânşii, nu pare cea mai ingenioasă soluţie“, a spus Solomon, nemulţumit şi de faptul că sistemele de ventilaţie ale sălii au fost făcute la exterior, deşi „magaoaiele ălea ar fi trebuit să fie în interiorul sălii“.
Primarul Craiovei a mai precizat şi faptul că în Sala Polivalentă nu va fi căldură prea curând, „ca să se poată trece la montarea parchetului“, iar asta ar putea întârzia serios data inaugurării, anunţată la 15 martie (cu o lună peste termenul stabilit în contract). O vină în acest caz ar avea şi CEZ-ul, care ar fi întârziat o lucrare. „Nu va fi căldură pentru că acum nu există acel punct de transformare pe care trebuia să-l facă CEZ-ul, iar ei au întârziat lucrurile. Astfel nu se poate trece la montarea parchetului, care ar dura două luni, deci deja intrăm în criză de timp. Am spus că sala se va inaugura pe 15 martie, aşa aş fi vrut, dar…“, a anunţat Antonie Solomon. „Singura lucrare care merge foarte bine este cea de la Centrul Multifuncţional“, a adăugat primarul.

Pasaj subteran în timp record

Între toate aceste nemulţumiri, Antonie Solomon a venit şi cu o declaraţie bombă: vrea ca pasajul subteran care se va construi în centrul Craiovei să se facă în şase-şapte luni, deşi, în prezent, nu s-a finalizat nici măcar licitaţia. „Am văzut că sunt mormane de acte pentru licitaţia de la pasajul subteran, dar nu ştiu ce tot clocesc acolo. Dacă până în ianuarie se va stabili un câştigător şi se vor apuca repede de lucrări, eu cred că pasajul poate fi gata până la alegeri. Se poate face în şase-şapte luni. Nu mai facem circul de la pasajul suprateran, pentru că şi aici s-a întârziat aiurea. Aducem un specialist şi gata. Suntem capitala Olteniei şi nu vreau să ne mai ia nimeni de fraieri“, a spus răspicat Solomon.
Proiectul privind realizarea pasajului subteran de la Universitate, care se va face pe sub intersecţia străzii Arieş cu A.I. Cuza, respectiv Împăratul Traian, are ca scop preluarea traficului auto de pe bulevardul Carol I şi o valoare estimată de 66 de milioane de lei. Proiectul are o durată de implementare de 28 de luni, până în ianuarie 2014, iar durata prevăzută pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni de la data adjudecării contractului.
Conform datelor oferite de primărie, pasajul subteran va avea o lungime de 405 metri, iar în proiect sunt incluse modernizarea a 7.810 metri pătraţi de trotuare, amenajarea a 15.780 mp de stradă (bretele), crearea de sensuri giratorii (3.980 mp) şi devierea a 1.280 metri de reţele de alimentare cu apă şi canalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

44 COMENTARII