10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Mircea Lucescu: Este dureros că nu ne-am calificat

Fotbal – Mircea Lucescu: Este dureros că nu ne-am calificat

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi seară, după victoria din meciul cu APOEL Nicosia, scor 2-0, că a crezut mereu în formaţia sa şi este dureros că au fost eliminaţi din cupele europene, informează site-ul oficial al grupării ucrainene. "Este dureros că nu ne-am calificat, am crezut mereu în echipa mea. Rezultatul de astăzi vine să ne arate că cele doar două puncte făcute până la acest meci nu s-au datorat decât ghinionului. Pot spune că ne-a lipsit foarte mult Fernandinho. El s-a întors în seara asta şi s-a văzut că jocul nostru a crescut. Un singur gând mă înveseleşte. Reacţia fotbaliştilor mei a fost fantastică şi deşi nu mai avea nicio şansă şi-au dorit să câştige acest joc", a spus Lucescu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă nu consideră că golurile marcate de Şahtior în repriza secundă au venit după ce APOEL s-a deschis în defensivă, Lucescu a răspuns: "Nu cred că a fost un joc pe care l-am câştigat pe contraatac. Dimpotrivă, APOEL a jucat pe contraatac, iar noi am încercat să construim jocul. Am vrut să demonstrăm că suntem o formaţie puternică, deşi totul a fost tardiv".

Lucescu a afirmat că fotbalul din Europa de Est nu este cu nimic mai prejos decât cel din Vest. "În seara asta avem satisfacţia rezultatului şi a faptului că am arătat că trebuia să fim în partea de sus a clasamentului grupei. Faptul că am avut 50 de şuturi la poarta câştigătoarei grupei spune multe. De asemenea, meciul de astăzi a arătat că nu există nicio diferenţă între fotbalul din Est şi cel din Vest. S-a văzut că atunci când arbitrii îşi fac treaba, Şahtior joacă fotbal. Astăzi am dominat jocul, ne-am creat o mulţime de ocazii, dar am ratat exasperant. Vom face o analiză după acestă ratare a calificării, dar Şahtior rămâne o forţă. Aş vrea să-i felicit pe jucătorii, antrenorii şi conducătorii celor de la APOEL. Voi fi suporterul lor în fazele următoare", a precizat Lucescu.

Formaţia Şahtior Doneţk, care a ratat accesul în primăvara europeană, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa cipriotă APOEL Nicosia, care era deja calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în ultima etapă a Grupei G.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS