14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Putin: Declinul partidului aflat la putere era inevitabil

Putin: Declinul partidului aflat la putere era inevitabil

Primul-ministru rus, Vladimir Putin, a declarat că declinul partidului său, Rusia Unită, la alegeri a fost "inevitabil" ţinând cont de criza economică mondială, însă rezultatul este unul bun.
"Da, există pierderi şi ele au fost inevitabile", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă ruse şi Mediafax. "Ele erau inevitabile pentru oricare altă forţă politică, mai ales dacă aceasta îşi asumă responsabilitatea situaţiei în care se află ţara de mai mulţi ani", a mai adăugat acesta.
"În situaţia de faţă, este un rezultat bun. Noi ştim ce se întâmplă în ţări unde economia şi sectorul social ne păreau stabile cu puţin timp în urmă. Milioane de oameni au ieşit pe străzi", a completat primul-ministru rus.
Partidul Rusia Unită, condus de Vladimir Putin, a suferit o scădere considerabilă în popularitate, coborând sub 50% din reprezentanţi în Duma de Stat, pierzând 15% din voturi în raport cu alegerile din 2007.
Opoziţia şi alţi observatori electorali susţin că au constatat fraude în timpul scrutinului, astfel că mii de persoane au protestat împotriva regimului rus la Moscova şi Sankt Petersburg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS