12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu puternic într-o pădure din Mehedinţi

Incendiu puternic într-o pădure din Mehedinţi

Pompierii mehedinţeni se luptă cu un puternic incendiu izbucnit ieri în pădurea de pin dintre localităţile Şovarna şi Rudina. La faţa locului, s-au deplasat 33 de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă şi Detaşamentului Dr. Tr. Severin, care au  intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului, sprijiniţi de voluntari şi pădurari.
Au fost afectate de incendiu 20 ha păşune, 2 ha coronament de pin şi 13 ha litieră. 
Pentru că azi noapte a fost o ceaţă densă, vizibilitatea fiind redusă la zero, iar terenul accidentat prezenta ogaşe şi ravene care creşteau riscul accidentării şi rătăcirii personalului de intervenţie, intervenţia pompierilor a devenit imposibilă. Drept urmare, s-a stabilit retragerea forţelor la bază în jurul orei 1.00, la locul intervenţiei rămânând în supraveghere 2 pădurari. La miezul nopţii, incendiul a fost localizat, existând doar un focar de incendiu într-un ogaş, fără a exista pericol de propagare. 
Operaţiunile de intervenţie au fost reluate în această dimineaţă începând cu ora 07.20. Astfel, 47 de pompieri din cadrul Detaşamentului  Dr. Tr. Severin şi Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă, alături de 40 de cetăţeni din cadrul SVSU Bala şi Şovarna şi 20 de pădurari,  intervin pentru localizarea şi lichidarea incendiului, care se manifestă pe o suprafaţă de cca. 20 ha de litieră din pădurea de foioase.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS