15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRugby - RCM Timişoara a câştigat Cupa României

Rugby – RCM Timişoara a câştigat Cupa României

Echipa RCM Timişoara a câştigat Cupa României la rugby, după ce a învins, sâmbătă, la Alba Iulia, cu scorul de 32-10, campioana CSM Baia Mare, în finala competiţiei, informează Mediafax. Timişorenii erau cotaţi cu şansa a doua în această partidă, mai ales că băimărenii i-au eliminat, nu cu mult timp în urmă, din semifinalele campionatului. CSM Baia Mare a deschis scorul, cu o transformare, însă acela a fost singurul moment în care echipa din Baia Mare a condus pe tabela de marcaj. Conduşi de un Vali Calafeteanu care avea să fie declarat omul partidei şi un Lemnaru în formă impecabilă, timişorenii s-au distanţat la 21 de puncte la pauză, reuşind să păstreze un avans confortabil până la final.

 

Punctele câştigătorilor au fost reuşite de Calafeteanu (un eseu, 2 lovituri de penalizare şi trei transformări), Lemnaru (2 eseuri) şi Lazăr (un eseu), în timp ce pentru CSM au marcat Suciu (un eseu), Dimofte (o lovitură de penalizare), Pop (o transformare).

Acesta este primul trofeu naţional câştigat de rugbiştii timişoreni în ultimii 39 de ani, iar în sezonul următor RCM Universitatea de Vest Timişoara are ca obiectiv declarat deja câştigarea titlului de campioană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS