3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Primăria Craiova aşteaptă zăpada cu buldozerele pregătite

Primăria Craiova aşteaptă zăpada cu buldozerele pregătite


Autorităţile locale din Bănie au anunţat că sunt gata să întâmpine zăpada din această iarnă. SC Salubritate Craiova SRL, firma care va acţiona în caz de ninsoare pentru deszăpezirea străzilor din oraş, şi-a prezentat şi „arsenalul de luptă“ din dotare.
„Utilajele sunt pregătite, avem disponibile 1.100 de tone de sare şi 2.500 de metri cubi de nisip,  dar primim în continuare transporturi de aprovizionare. Stocul sa va completa la 2.500 de tone de sare şi 3.300 de metri cubi de nisip. Am împărţit Craiova în zece sectoare şi când va fi nevoie vom interveni. Suntem foarte bine pregătiţi“, a spus Flavius Sirop, directorul SC Salubritate, din mijlocul utilajelor.
„Avem excavatoare, autogredere, tractoare cu plug, cisterne cu cloruri, Unimoguri, în total 83 de utilaje, 30 ale noastre şi 53 subcontractate“, a adăugat Sirop.

Solomon: Să deszăpeziţi bine!

Primarul Antonie Solomon şi-a exprimat şi el încrederea că în Craiova „se va circula normal în condiţii de iarnă. „A devenit o practică la început de sezon, când utilajele de deszăpezire trec în stand-by, să facem o inspecţie a lor. Nu ştiu cum va fi iarna, dar ei spun că sunt pregătiţi. Important este ca în oraş să se circule normal în condiţii de iarnă. Au arătat că ştiu să se mobilizeze şi cred că toate străzile vor fi deszăpezite, nu doar arterele principale, pentru că acum sunt multe utilaje faţă de alţi ani“, a spus Solomon. La final, edilul le-a făcut şi o urare drumarilor: „Să deszăpeziţi bine!“
Directorul SC Salubritate, Flavius Sirop, a mai precizat că prioritate la deszăpezire vor avea pantele şi arterele principale, iar apoi celelalte străzi, şi a ţinut să-i avertizeze pe şoferi „să-şi doteze corespunzător maşinile pentru iarnă şi să nu parcheze neregulamentar“.      

Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII