24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Mâncare şi muzică populară de Ziua Naţională

Craiova: Mâncare şi muzică populară de Ziua Naţională

Craiovenii s-au înghesuit astăzi pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, acolo unde primăria a oferit pentru fiecare persoană o porţie de sarmale şi de fasole cu cârnaţi, dar şi un pahar de vin fiert. Cei dornici să guste din bucatele pregătite de municipalitate s-au pus la coadă încă de dimineaţă. La ora 9.00, zeci de persoane erau deja în faţa Teatrului pentru a primi meniul de Ziua Naţională a României. Nu a contat frigul de afară, cei prezenţi mâncând cu poftă din bucatele oferite de primărie, ciocnind un pahar de vin fiert şi urându-şi un „La mulţi ani, române!“.

Cu fiecare oră care trecea, coada la mâncare se tot mărea, însă oamenii s-au dovedit civilizaţi, aşteptându-şi în linişte rândul. Organizatorii abia dacă au putut să ţină pasul cu consumatorii. Oalele cu mâncare se goleau repede, dar imediat erau aduse altele, pentru ca toată lumea să fie mulţumită. S-a mâncat şi s-a băut până după ora prânzului, iar atmosfera a fost întreţinută şi de Ansamblul folcloric „Maria Tănase“.

Pe scena amplasată în faţa Universităţii a avut loc un spectacol de muzică şi dansuri populare, care i-a încălzit pe craioveni. Cântecele lui Constantin Enceanu şi Petrică Mîţu Stoian le-au mers la suflet celor prezenţi, care au ascultat şi alţi interpreţi celebri din Oltenia şi au asistat şi la programul oferit de ansamblurile „Alunelul“, „Crăiţele“, „Leoveanca“ şi „Ion Şerban“.

 

Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII