10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHillary Clinton îi felicită pe români de Ziua Naţională

Hillary Clinton îi felicită pe români de Ziua Naţională

Secretarul de stat american Hillary Clinton le adresează cele mai calde urări românilor cu prilejul zilei lor naţionale, în numele compatrioţilor săi şi al preşedintelui Barack Obama, se precizează într-un comunicat dat publicităţii azi pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, potrivit Agerpres.
"În urmă cu 93 de ani, statul român a fost înfiinţat pe baza principiilor democratice ale libertăţii şi egalităţii, valori pe care le împărtăşim şi care se află în centrul relaţiei noastre. Astăzi, contăm pe România ca pe un puternic aliat în contextul în care, împreună, depunem eforturi pentru sprijinirea stabilităţii şi prosperităţii în Afganistan, a integrării euroatlantice a vecinilor din Balcani ai ţării dumneavoastră şi a securităţii globale prin intermediul cooperării în aplicarea legii", se menţionează în comunicat. 
În plus, şefa diplomaţiei americane subliniază că "semnarea parteneriatului strategic din acest an şi a acordurilor din domeniul apărării antirachetă marchează un nou capitol în relaţia noastră durabilă şi aşteptăm cu nerăbdare să identificăm noi căi de colaborare". 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII