Acasă Actualitate Box – Selcuk Aydin: Îmi aplaud adversarul pentru curajul de a veni...

Box – Selcuk Aydin: Îmi aplaud adversarul pentru curajul de a veni aici ca să încerce să îmi ia centura

Pugilistul turc Selcuk Aydin a declarat, sâmbătă noapte, după victoria din meciul cu Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, că a reuşit să învingă un adversar puternic şi că îl felicită pe român pentru curajul de a-l înfrunta la Trabzon, informează Mediafax.

"Am învins un adversar puternic. Îmi felicit adversarul. Îl aplaud pentru curajul de a veni la Trabzon şi a încerca să îmi ia centura. El a avut de-a lungul carierei doar două înfrângeri, ambele de la mine", a spus Aydin, informează haber61.ne.

"Suntem mândri de Selcuk Aydin", a titrat trabzonhaber.com.tr, menţionând că pugilistul turc a rămas neînvins la profesionişti (23 de victorii).

"Selcuk Aydin nu şi-a lăsat centura", a notat şi haberler.com, care adaugă că la meciul ce a avut loc în sala Hayri Gur în prezenţa a peste 4.000 de spectatori au asistat şi fotbalistul Fatih Tekke şi un celebru regizor turc, Fatih Akin.

Fotomac scrie că Selcuk Aydin a fost ca o "furtună" în ring.

Site-ul canadian rds.ca notează că pentru a doua oară Jo Jo Dan nu a reuşit să "rezolve misterul Selcuk Aydin". Prima dată, în iunie 2010, românul a pierdut "într-o controversă totală", dar de această dată "nu a mai fost loc de discuţii, pentru că pugilistul turc şi-a trimis adversarul la podea de două ori, în prima şi în a 11-a rundă", adaugă sursa citată

Montreal Gazzette scrie că Jo Jo Dan a fost dus la spital după meci, pentru a i se aplica suturi la ambii ochi şi, conform antrenorului Pierre Bouchard ar putea avea fractură de maxilar.

Boxingscene.com notează că Jo Jo Dan trebuie să se considere de această dată vinovat în mare parte de înfrângere, spre deosebire de meciul de la Istanbul, când decizia a fost controversată. Sursa citată adaugă însă şi propriul punctaj al meciului românului cu Selcuk Aydin, pe runde, conform căruia Jo Jo Dan ar fi trebuit să câştige cu 114-112.

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a pierdut la puncte meciul pentru centura WBC Silver la categoria semimijlocie, în faţa turcului Selcuk Aydin, sâmbătă, în cadrul unei gale ce a avut loc la Trabzon (Turcia).

Arbitrii-judecători au punctat meciul 113-112, 113-112, 115-111, în favoarea lui Aydin.

Selçuk Aydin, în vârstă de 28 de ani, este recunoscut pentru loviturile sale puternice, care i-au adus porecla de "Mini Tyson" (micul Tyson). El a obţinut la Trabzon a 23-a victorie.

La 5 iunie 2010, Jo Jo Dan a fost învins de Selcuk Aydin într-o primă confruntare pentru centura WBC Silver. La începutul lunii august 2011, WBC a decis ca meciul din 2010 dintre Jo Jo Dan şi Aydin să se rejoace, sportivul din Turcia câştigând după o decizie controversată.

Exit mobile version