22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Filiaşi se vor produce uleiuri minerale pentru export

La Filiaşi se vor produce uleiuri minerale pentru export

După o investiţie totală de aproximativ 20 de milioane de euro, la Filiaşi există o fabrică modernă unde se va produce materia primă pentru realizarea de uleiuri minerale. „Piața uleiului este în continuă expansiune. Este deci o piaţă care are viitor. Aici se va face uleiul brut, care va fi rafinat în Italia. Ulterior, acesta va fi vândut pe piaţa din Italia şi Germania, dar nu pentru că nu am vrea să-l vindem în România, ci pentru că în România nu există cerere de ulei. Instalaţia pentru producerea uleiului a necesitat o investiție de aproximativ 4,5 – 5 milioane de euro, dar, în decembrie, maximum ianuarie, investiţia totală va ajunge, cel mai probabil, la aproximativ 20 de milioane de euro“, a declarat Bruno Cellio, patronul fabricii OilCel.Tec., la inaugurarea acesteia. Bruno Cellio a explicat că în fabrica din Filiaşi vor lucra aproximativ 80 de persoane. „Maşinăriile pe care le punem la dispoziţia acestor oameni sunt de ultimă generaţie, de calitate superioară. Nu cerem ceva anume acestor oameni, ci doar seriozitate, implicare în muncă. Acești oameni, în nouă luni de colaborare, s-au implicat mult şi au dat dovadă de o mare capacitate de muncă“, a adăugat Bruno Cellio, care s-a născut în Rimini şi a venit în România în urmă cu 14 – 15 ani.  

„Avem posibilitatea
să dăm de lucru
şi agricultorilor”

Această investiţie va avea un impact semnificativ asupra zonei. „Astăzi (ieri – n.r.), la Filiaşi, un investitor străin şi unul român deschid o fabrică de uleiuri minerale, care cu siguranţă se va dezvolta anul viitor. Deşi investiţia nu este foarte mare, este foarte bine că se realizează ceva în judeţul Dolj, mai ales că, odată cu ea, apar locuri de muncă. În plus, după ce delegația italiană care a venit la inaugurarea fabricii va vedea aceste locuri, probabil că va găsi şi alte oportunităţi de afaceri“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj.
Crearea acestei fabrici va ajuta semnificativ şi agricultorii din zonă, mai ales că, potrivit spuselor lui Bruno Cellio, materia primă pentru producerea uleiului va fi luată de la producătorii din zonă. „Pe lângă această investiţie, avem posibilitatea să dăm de lucru agricultorilor, să-i îndemnăm să cultive atât floarea-soarelui, cât şi alte plante necesare la producerea uleiului ecologic“, a precizat Nicolae Stăncioi, primarul oraşului Filiaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII