14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii rezidenţi în străinătate pot adopta copii din ţara-mamă

Românii rezidenţi în străinătate pot adopta copii din ţara-mamă

Reprezentanţi ai Comisiei pentru petiţii din Parlamentul European au avut azi o întrevedere, la Parlament, cu Bogdan Panait, secretar de stat la Oficiul Român pentru Adopţii, care a explicat că noua legislaţie dă dreptul românilor care au reşedinţă în străinătate să poată adopta copii din ţara–mamă, informează NewsIn.
"Ţinta noastră a fost în momentul în care am modificat legea să dăm posibilitatea mai multor copii să fie declaraţi adoptabili. Am reuşit pentru anumite categorii, de exemplu pentru cei care nu au mamă, nu au tată pe certificatul de naştere declaraţi să poată fi declaraţi adoptabili la 30 de zile după ce primesc certificatul de naştere", a declarat presei Bogdan Panait, secretar de stat la Oficiul Român pentru Adopţii despre noile reglementări aduse de Parlament legislaţiei adopţiilor.
În legătură cu adopţiile internaţionale, secretarul de stat a subliniat că prin noile reglementări adopţiile "pentru cetăţenii străini rămân exact ca în vechea lege, nefăcându-se niciun fel de modificare în acest sens" El a subliniat că  în momentul de faţă, prin noile modificări,  "cetăţenii români care au reşedinţa în alte state", chiar dacă sunt căsătoriţi cu persoane de altă origine, pot adopta copii din România.
Panait a mai arătat că prin noua legislaţie, pentru a se evita adopţiile nelegale, s-a introdus şi testul ADN în vederea stabilirii paternităţii pentru cei care susţin că sunt părinţii copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU