11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScutul antirachetă din Europa ameninţat de reducerile bugetare din SUA

Scutul antirachetă din Europa ameninţat de reducerile bugetare din SUA

Un impas în negocierile deosebit de importante privind bugetul, ce au loc în Congresul american, ar putea ameninţa planurile de desfăşurare a unui scut antirachetă în Europa, scrie Associated Press,potrivit Agerpres.
Negociatorii au arătat puţine semne că vor fi în măsură să respecte termenul de săptămâna viitoare pentru reducerea deficitului cu 1.200 de miliarde de dolari. Dacă nu reuşesc să cadă de acord, o nouă lege prevede reduceri bugetare în toate departamentele guvernului, inclusiv o parte importantă din bugetul apărării.
Deşi nu se ştie ce cheltuieli militare vor fi reduse, un program costisitor destinat în primul rând apărării Europei este puţin probabil să fie cruţat, apreciază Associated Press.
Statele Unite consideră sistemul de apărare antirachetă, care vizează contracararea unei ameninţări din partea Iranului, drept o parte din contribuţia sa la Alianţa militară a NATO. În condiţiile în care Statele Unite se plâng adesea că au o contribuţie disproporţionat de mare la NATO, apărarea antirachetă ar putea fi în mod special vulnerabilă la reducerile bugetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS