13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Educaţiei va verifica legalitatea alegerilor din universităţi

Ministerul Educaţiei va verifica legalitatea alegerilor din universităţi

Ministerul Educaţiei va efectua controale pentru verficarea legalităţii alegerilor în universităţi, iar acolo unde vor fi depistate nereguli se va merge până la tăierea finanţării şi la sancţiuni împotriva conducerii instituţiilor, a anunţat, azi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, potrivit NewsIn.
Alegerile au loc pentru ocuparea posturilor de conducere.
"Au existat şi nereguli, dar au fost urgent soluţionate de senatele universitare. De exemplu, chiar azi, la Facultatea de Biologie a Universităţii Bucureşti, au existat probleme (…) Am avut şi neplăcuta surpriză de a constata că anumite persoane din anumite universităţi solicită nici mai mult, nici mai puţin decât sprijinul ministrului pentru a fi alese în funcţii la acele universităţi. Vreau să spun foarte clar că acest ministru nu doreşte să continue sub nicio formă tradiţia trecutului, de ingerinţă a ministerului în autonomia universitară", a subliniat ministrul.
În opinia lui Funeriu, alegerile din universităţi, aşa cum sunt prevăzute în Legea Educaţiei Naţionale, reprezintă un exerciţiu de democraţie universitară, foarte important pentru viitorul instituţiilor de învăţământ superior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS