7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Transport periculos

Peste șase tone de obiecte pirotehnice fără documente de provenienţă au fost depistate sâmbătă de poliţiştii craioveni, într-un autocamion oprit în trafic.
Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, oamenii legii au intensificat controalele desfăşurate în cadrul Planului Naţional „Foc de artificii“ 2011-2012. Pe baza unor informaţii, poliţiştii Biroului Arme Exploziv, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, împreună cu colegii lor de la Secţia 2 Poliţie, au tras pe dreapta sâmbătă, în cartierul Romaneşti din Craiova, un autocamion Mercedes, cu numărul de înmatriculare DJ-07-BGG. Controlând vehiculul, oamenii legii au descoperit că maşina era încărcată cu 6.100 kg de articole pirotehnice periculoase.
La volanul camionului se afla Doru Rusu, de 35 de ani, din Craiova, iar locul din dreapta era ocupat de Costel Dincă, de 45 de ani, din aceeaşi localitate, proprietarul încărcăturii. Dincă este administrator la SC Ovrad Trade SRL, firmă autorizată să comercializeze obiecte pirotehnice şi să efectueze jocuri de artificii, însă de această dată nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru articolele pirotehnice transportate, evaluate de poliţişti la 50.000 de lei.
Din cercetări a rezultat că mijlocul de transport nu era autorizat să care materiale pirotehnice, iar societatea nu avea voie să deţină mai mult de 100 kg de astfel de obiecte la punctul de lucru autorizat. Drept urmare, autocamionul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, cu tot cu încărcătură, iar Costel Dincă s-a ales cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu obiecte pirotehnice fără drept.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII