9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, împăratul UNPR-iştilor din Oltenia

Solomon, împăratul UNPR-iştilor din Oltenia

Întruniți în Bănie, reprezentanții organizaţiilor din Oltenia ale Uniunii Naţionale pentru Progresul României sunt convinși că partidul va obţine un prag de 33 la sută la alegerile parlamentare din noiembrie 2012

UNPR-iştii din Oltenia şi-au dat întâlnire sâmbătă la Craiova, la Reuniunea organizaţiilor Uniunii Naţionale pentru Progresul României din regiunea IV Sud-Vest Oltenia. Aproape 1.000 de membri ai partidului au venit în Sala Sporturilor din Valea Vlăicii, cu steaguri, fulare şi pancarte, pe care se putea citi zona de unde sunt. UNPR-iştii din Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, în frunte cu conducătorii filialelor şi cu primarii consideraţi importanţi în campania electorală, şi-au exprimat încrederea în ceea ce priveşte câştigarea alegerilor din noiembrie 2012. Având ca fundal sonor melodia lui Tudor Gheorghe, „Muică, suntem neam de piatră“, pe scena amplasată în sală au urcat numele grele ale partidului, de la preşedintele Gabriel Oprea (ministrul apărării naţionale), Marian Sârbu (vicepreşedintele Camerei Deputaţilor), Cristian Diaconescu (vicepreşedintele Senatului), Valeriu Steriu (şeful Comisiei prezidenţiale pentru agricultură), Eugen Nicolicea (liderul Grupului UNPR din Camera Deputaţilor), Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4 Bucureşti, până la Ilie Morega (şeful UNPR Gorj), Constantin Mazilu (şeful UNPR Vâlcea), fostul selecţioner Anghel Iordănescu, Gigi Neţoiu, şefii de la Dolj ai partidului şi primarul Craiovei, Antonie Solomon. S-a ascultat imnul de stat al României, interpretat de o tânără soprană, după care vicepreşedintele partidului, Gheorghe Bică, şi-a luat în primire rolul de gazdă. „Vom face tot ce este posibil pentru victoria UNPR. Avem 70 de primari care din 2012 vor candida sub sigla UNPR“, a spus Bică, după ce i-a prezentat pe mai-marii de pe scenă. „Tabela de marcaj“ a sălii a arătat pentru o perioadă scorul 33 la 100 şi ora 20.12, UNPR-iştii susţinând că acesta va fi procentajul pe care îl vor obţine la alegerile de anul viitor, 33%, „cu vorbe puţine şi fapte multe“.

Solomon: Vom învinge!

Ministrul Oprea a ţinut să-l prezinte personal pe Antonie Solomon, pe care l-a catalogat drept cel mai serios şi gospodar primar al ţării. El a afirmat că aceia care s-au alăturat UNPR nu au trădat ţara, ci doar anumite interese de partid. „Ne-au făcut traseişti. Crin Antonescu a trecut prin trei partide. Noi nu am plecat în nici un partid, ne-am făcut un partid de dialog social şi interes naţional. Ne-au făcut trădători. Noi nu am trădat România! Avem responsabilitate. Poate am trădat anumite interese de partid când nu am numit nişte mafioţi în funcţii de conducere. Dar nu am trădat ţara!“, a spus Oprea, care a precizat că UNPR nu este anticamera nici unui alt partid şi că nu se va dizolva. Referindu-se la primarul Craiovei, Antonie Solomon, primarul sectorului 4 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, a afirmat că acesta este „împăratul“ membrilor UNPR din Oltenia, pe care îl ştie de pe vremea când era ziarist. „Cât despre Solomon, ce să vă mai spun? E împăratul vostru. Îl cunosc de pe vremea când eram colaborator la o televiziune şi veneam şi făceam câteva emisiuni prin Craiova. A rămas acelaşi om. Nu ar fi fost iubit, nu ar fi fost votat, dacă după vorbele din campanie nu ar fi rezultat şi faptele domnului Solomon“, a spus Piedone. Edilul-şef al Băniei le-a făcut o surpriză celor prezenţi, un minirecital de muzică populară pe care l-a dedicat şi „unui prieten drag, Mircia Gutău de la Râmnicu Vâlcea (fostul primar al urbei vâlcene – n.r.)“. Pe scenă au urcat Mariana Ionescu-Căpitănescu, Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian, care au cântat două piese compuse special pentru Solomon. „În 2012, poporul român va pune punct celor care nu au făcut nimic pentru ţară şi vor vota UNPR. Vom învinge!“, au fost singurele cuvinte ale lui Antonie Solomon. De fapt, toţi de pe scenă au ţinut câte un discurs, însă de scurtă durată, pentru că preşedintele Oprea anunţase de la început că la UNPR faptele vorbesc. S-a vorbit despre realizările celor din partid şi de faptul că UNPR „susţine necondiţionat taxarea suplimentară a averilor mari şi foarte mari, lucru care ar aduce mulţi bani la bugetul de stat“, şefii filialelor din Oltenia declarându-se optimişti în obţinerea unor „rezultate remarcabile la alegerile din 2012, cu o asemenea echipă de elită“. De partea oltenilor au fost şi reprezentanţi ai partidului din Moldova şi Banat, aceştia fiind convinşi că în sudul ţării UNPR va avea succes. Pe lângă cuvântările membrilor importanţi ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României, de pe scenă a vorbit şi un puşti de 16 ani, Adrian Marinescu, elev în clasa a X-a la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova şi ales avocatul elevilor din Dolj. Acesta a precizat că tinerii din Oltenia iubesc UNPR pentru că „este singurul partid care susţine votul de la 16 ani şi care este alături de tineri“.

Prizonieri în sală

Ultimul cuvânt l-a avut Gabriel Oprea. Preşedintele UNPR a atacat, printre altele, şi politica dusă de USL, pentru că de multe ori „opoziţia nu urmăreşte interesul naţional, aşa cum ar fi normal, ci pe cel personal“. Reuniunea a luat sfârşit aşa cum a început, cu un foc de artificii, doar că la final s-a ascultat cântecul lui Nicolae Furdui Iancu, „Noi suntem români“, considerat imnul UNPR. Toată acţiunea a durat două ore, însă nu toţi cei din sală au rezistat până la final. Unii au încercat să iasă mai repede, dar au avut surpriza să constate că uşile erau închise. La ieşire se aflau şi câţiva reprezentanţi ai organizatorilor, mai bine clădiţi, care i-au întâmpinat pe cei „plictisiţi“ cu mesajul „aţi intrat, staţi până la final“. Şi unii jurnalişti au avut probleme atunci când au vrut să iasă din sală, dar, în cele din urmă, uşile s-au deschis. Reprezentanţii UNPR au spus că nu au avut cunoştinţă de vreun incident de acest fel.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

83 COMENTARII