Balastul de pe strada Fulger dispare în tranşe

Autori


Până să înceapă lucrările de reabilitare a străzii din cartierul Craioviţa Veche, balastul depozitat în zonă şi care ar trebui folosit pentru reparaţii s-ar putea „evapora“

Luând în calcul lucrările de modernizare a străzii Brestei, care vor demara la anul, autorităţile locale din Bănie au trecut la capitolul priorităţi reabilitarea străzii Fulger, din cartierul Craioviţa Veche, pe motiv că pe acolo se va devia circulaţia rutieră. În acest sens, s-a şi făcut o rectificare bugetară de urgenţă, pentru a exista banii necesari investiţiei estimate de primărie la 4.569.160 de lei.

Documentaţia de avizare a intervenţiei pe strada Fulger s-a votat în şedinţa consiliului local din luna septembrie, dar lucrările demaraseră cu câteva zile înainte. Câţiva muncitori au stat două săptămâni în zonă, timp în care au răzuit strada, şi aşa distrusă, şi au montat borduri de la un capăt la altul, pe o singură parte. Tot în zonă s-au adus în acea perioadă şi câteva maşini de balast, material care urma să fie folosit la reparaţii. Lucrările s-au oprit însă brusc, pentru că era nevoie de licitaţie.

„Reparăm ce au stricat alţii“

În aşteptarea procedurilor legale, primăria a ţinut să precizeze că pe strada Fulger s-au efectuat doar nişte reparaţii locale, „urmare a lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă“. Numai că, până să înceapă lucrarea în sine, balastul adus s-ar putea „evapora“. Grămezile de material se micşorează pe zi ce trece, mai ales după căderea serii. „Am auzit că îl cară oamenii din zonă cu roabele şi îl folosesc prin curţi, ba mai vin şi din alte părţi, cu căruţele, şi-l iau“, susţin unii localnici.

„Nu am văzut dacă se cară balastul de aici cu căruţele, dar nici nu am stat să-l păzesc. Pot însă să afirm că oamenii de pe stradă au mai luat din el, dar numai pentru a acoperi din gropile lăsate de cei care au lucrat pe aici. Am ajuns să reparăm ce au stricat alţii. Ce să le faci dacă încep un lucru şi-l lasă neterminat? Mai bine ne lăsau strada aşa cum era şi se apucau când era totul pregătit. Aşa s-au făcut că lucrează, apoi ne-au spus că pleacă la Polivalentă, pentru că au de muncă şi acolo şi ne-au lăsat de izbelişte. După ce că îşi amintesc de noi din patru în patru ani, mai fac şi treabă de mântuială. Să vedeţi când se va pune vremea ce dezastru va fi pe aici“, a spus un craiovean care locuieşte pe strada Fulger. 


Lucrările, din primăvară

 Pentru că iarna bate la uşă, şansele ca lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii Fulger să mai înceapă anul acesta sunt minime, mai ales că nu s-a stabilit nici firma care va efectua lucrarea. Procedura se află în etapa premergătoare începerii licitaţiei, respectiv „în faza de verificare a documentaţiei de atribuire de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice“, după cum susţin reprezentanţii primăriei. Cel mai probabil, strada va intra în reparaţii capitale abia din primăvară, iar până atunci locuitorii din zonă va trebui să lupte cu ploaia şi ninsoarea, care acum le vor pune şi mai multe probleme, având în vedere starea actuală a străzii. 

Conform expertizei tehnice prezentate în documentaţia de avizare a intervenţiei, strada Fulger prezintă degradări pe toată lungimea ei (1.460 de metri), nu permite o bună scurgere a apelor pluviale şi nu are guri de scurgere. După finalizarea lucrărilor, strada va trebui să aibă canalizare pluvială şi să fie asfaltată.

 Comenteaza acum

4 Comentarii

  1. securistul de servicu pe hol said:

    greseala strategica a primariei: intai trebuia sa umple, gratuit, fiecare curte din zona cu 7-8 bascule de balast si abia apoi sa aduca si pe strada. si nici atunci nu ar fi fost sigur ca ar fi ramas.

  2. Verbi said:

    Domnule MARIAN APIPIE, toata lumea din orasul acesta stie ca Str. Fulger se afla in Cartierul Bresti , si nu mai scrieti articole din birou, mergeti la fata locului si scrieti ceea ce vedeti acolo, va rog sa rectificati articolul si sa scrieti lucruri adevarate nu minciuni, nu exista – borduri de la un capăt la altul, pe o singură parte- asa cum spuneti, si daca va este greu sa iesiti din birou , cereti poze si va trimit locuitorii acestei strazi, aveam alta parere despre dumneavoastra.

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 14 noiembrie 2011

Actualitate

» România vrea un angajament pe termen lung al UE în Afganistan
» Transport periculos
» Berlusconi a demisionat în uralele italienilor
» Stiri diverse
» Nepregătiţi pentru euro
» Geoană, exclus din partid de Comisia de Integritate a PSD
» Începând de joi, toate ţigările trebuie să fie prevăzute cu sistem de stingere automată
» Solomon, împăratul UNPR-iştilor din Oltenia
» Vîntu, Luca, Ţurcan şi celelalte şapte persoane arestate în cazul Petromservice vor fi eliberate
» Parlamentul din Moldova ar putea modifica data alegerii preşedintelui
» Fondul Proprietatea dă în judecată Hidroelectrica
» Balastul de pe strada Fulger dispare în tranşe
» Senatul a limitat la 10% valoarea taxei claw-back impusă producătorilor de medicamente
» Merkel: Europa se află în cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial
» Invenţia anului 2011: taxa pe energie
» Schengen: Finlanda îşi relaxează poziţia în ce priveşte România şi Bulgaria
» Ioana Nicolaie, invitată la Festivalul Internaţional de Poezie de la Stockholm

Local

» „O noapte furtunoasă“, premieră la TNC
» Ponta, întâmpinat cu scandal la Severin
» Razie pentru diminuarea infracţiunilor
» Contribuabilii au început să fie mai punctuali
» A intrat cu mașina în stâlp și a murit
» Jumătate din localităţile Oltului pierd milioane de euro pentru că nu au PUG
» Imnul luptei împotriva diabetului, lansat la Craiova
» Cultură de canabis într-un apartament de bloc
» Poliţistă înjunghiată în misiune
» Oltenia: cultură şi invidie

Gorj

» A incendiat Primăria Târgu Jiu din răzbunare
» Campioni la chiul

Sport

» Ioniţă ar da Kölnul pentru Lazio
» Tricolorii au dezamăgit în Belgia
» Boroiban, erou la Deva
» „Studentele“, campioane de toamnă
» 13 – cu ghinion pentru craioveni
» Victorie facilă pentru voleibalişti
» SCM, opt meciuri, zero puncte!
» Jucătorii gorjeni, la mare căutare

Bani & Afaceri

» Încă o taxă pentru irigaţii
» Piaţa auto continuă parcursul chinuit

Magazin

» Horoscop
» Cheryl Cole vrea să îşi tatueze tot spatele
» Ashton Kutcher renunţă la Twitter
» Istorie versus Hollywood
» Gemenele Olsen, simboluri în modă
» Primul concert LaLa Band
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top