Acasă Actualitate Scurte ştirti

Scurte ştirti

Judeţul Olt – bogat în negustori şi avocaţi, sărac în arhitecţi
Numărul contribuabililor înregistraţi la sfârşitul lunii octombrie în judeţul Olt era de 22.117, din care 14.259 persoane juridice şi 7.858 persoane fizice, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când figurau înregistraţi 21.062 de contribuabili, constatându-se o creştere cu aproximativ 5%, conform unui document pus la dispoziţie de Direcţie Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Olt.
În aceeaşi perioadă şi-au suspendat activitatea 183 de contribuabili, 739 au fost radiaţi din Registrul Comerţului, înfiinţându-se 2.141. Dintre cei 7.858 de contribuabili persoane fizice luaţi în evidenţă pe 31 octombrie, 6.465 erau persoane fizice autorizate care obţin venituri din comerţ, prestări servicii, altele decât profesiile libere, precum şi din practicarea unei meserii, iar 1.393 erau persoane fizice cu profesii libere – medici, avocaţi, notari, auditori financiari, consultanţi fiscali, experţi contabili, contabili autorizaţi, arhitecţi sau alte profesii reglementate desfăşurate în mod independent.
Dintre cele 1.393 de persoane fizice, 537 erau avocaţi, 372 medici, 135 auditori financiari, consultanţi fiscali, experţi contabili sau contabili autorizaţi, 120 erau persoane care obţin venituri din alte profesii reglementate, 98 traducători şi interpreţi pentru limbi străine, 73 experţi tehnici, 29 agenţi de vânzări, 21 notari şi numai opt erau arhitecţi.
• Costel Drejoi

Un nou hipermarket la Târgu Jiu
Cetăţenii din Târgu Jiu vor avea de luni, 14 noiembrie, un nou hipermarket. La hipermarketul Lidl, din zona de nord a oraşului, vor lucra 35 de persoane. Acesta este al treilea hipermarket din Târgu Jiu, după Kaufland şi Interex, aflate în partea de sud a oraşului. Noul magazin a fost construit pe terenul unde până în 2006 a funcţionat fosta fabrică de cărămidă din Târgu Jiu. Magazinul are, pe lângă parcare şi spaţii comerciale, brutărie şi spaţiu de reciclat. Investiţia depăşeşte 1,7 milioane de lei, iar hipermarketul are o suprafaţă de 1.426 mp. Vineri, autorităţilor locale le-a fost prezentat noul magazin, la previzionare fiind invitată şi presa. „Avem peste 120 de astfel de magazine în România, punem accent pe calitate. Inaugurarea magazinului Lidl continuă strategia noastră de a duce clientului produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente. Avem produse direct de la producători, din Europa şi România“, a spus Adrian Aleman, directorul de expansiune al Lidl România.
• Mihaela Floroiu

Vinurile româneşti, premiate în China
Vinurile româneşti au obţinut trei medalii în cadrul Târgului Internaţional Interwine 2011 de la Guangzhou, RP Chineză, eveniment la care au participat din partea României cinci producători de vin, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Domeniile Săhăteni, Jidvei, Murfatlar, Senator Wine şi Vinexport Focşani au prezentat oficialităţilor locale şi oamenilor de afaceri chinezi peste 60 de sortimente de vin. Dintre acestea, trei au obţinut medalii la ceremonia de premiere a vinurilor participante la Interwine 2011, respectiv Rai de Murfalar Grand Reserve 2001 – cel mai bun vin dulce, Rai de Murfatlar – cel mai bun vin roze şi Nec Ultra Plus Jidvei – cel mai bun vin raport calitate/preţ.
• NewsIn

Exit mobile version