10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFactura la energie electrică, din trei în trei luni

Factura la energie electrică, din trei în trei luni

Regularizarea consumului de energie electrică nu se va mai face de două ori pe an, ci de patru ori. În acelaşi plic, cetățenii vor primi suma de plată pe luna respectivă, dar şi valoarea estimată pentru următoarele două luni

De la începutul anului 2012, furnizorul de energie ne va trimite la domiciliu doar patru facturi pe an. Locuitorii din mediul urban vor primi facturi de energie electrică din trei în trei luni. Factura va cuprinde regularizarea pe luna respectivă, plus valoarea consumului estimat pe următoarele două luni. Consumatorul poate opta între a plăti toţi banii odată sau poate achita lunar mai întâi suma reprezentând regularizarea, apoi cea estimată pe luna următoare şi tot aşa.
CEZ lasă să se înţeleagă că a modificat datele de facturare din grijă pentru client. „Citirea contorului de energie electrică se va realiza trimestrial, eliminându-se astfel pericolul acumulării de sume mari de plată în lunile de regularizare şi implicit, destabilizarea bugetului clientului“, susţin reprezentanţii CEZ Vânzare, care adaugă că vor face o economie uriaşă de hârtie. De asemenea, taxa radio-tv va fi cuprinsă în aceeaşi factură, eliminându-se astfel neplăcerile pricinuite de plata a mai multor facturi către acelaşi operator.

Pot apărea încurcături

Factura cea nouă care va fi emisă din 2012 va cuprinde trei avize de plată, cu trei coduri de bare diferite, pentru fiecare lună. Consumatorul poate să le plătească pe toate odată sau să achite în fiecare lună, pe baza avizului indicat. Aici ar putea interveni încurcăturile. Dacă cineva, din greşeală, achită avizul al treilea, în loc de primul, atunci înseamnă că nu a achitat factura curentă, ci a plătit pentru consumul estimat aferent celei de-a treia luni. În plus, cine achită avizele în ordine trebuie să păstreze cu sfinţenie factura, pentru că luna viitoare trebuie să o utilizeze tot pe aceasta, respectiv următorul aviz de plată care poate fi decupat.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII