12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Senatul italian a adoptat măsurile de austeritate

Senatul italian a adoptat măsurile de austeritate

Senatul italian a adoptat măsurile de austeritate, într-un vot ce a avut loc astăzi, acesta fiind primul pas către schimbarea guvernului, informează NewsIn, citând BBC.
Pachetul legislativ prevede economii în valoare de 59,8 miliarde de euro, din reduceri de cheltuieli şi creşteri de taxe, cu scopul de echilibra bugetul până în 2014. Aceste măsuri includ o creştere a TVA-ului de la 20% la 21%, îngheţarea salariilor din sectorul public până în 2014, creşterea treptată a vârstei de pensionare a femeilor care lucrează în sectorul privat, de la 60, la 65 de ani, până în 2026, intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale, inclusiv prin limitarea tranzacţiilor cu bani lichizi la 2.500 de euro, şi introducerea unei taxe speciale pentru sectorul energetic.
Dupa Senat, pachetul va fi aprobat, probabil de  şi de camera inferioară a Parlamentului în weekend, ceea ce va deschide drumul către demisia premierului Silvio Berlusconi. Mario Monti, un tehnocrat, ar putea să preia conducerea viitorului guvern italian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS